V Poprade štartuje Tatranský pohár

HC Lev Poprad zabojuje o prvú trofej.
HC Lev Poprad zabojuje o prvú trofej. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|18. aug 2011 o 00:00

Po Spenglerovom pohári vo švajčiarskom Davose druhý najstarší hokejový turnaj v Európe Tatranský pohár sa bude tento rok v Poprade hrať už 64. raz. Oddnes do nedele sa pod Tatrami zíde šestica tímov.



POPRAD. Do Popradu zavítajú okrem domácich klubov HK Poprad a HC Lev Poprad aj úradujúci český vicemajster HC Vítkovice Steel, rakúsky tím Moser Medical Graz 99ers, nemecký Kölner Haie a reprezentácia Poľska.

Na lavičke Kölner Haie bude vo funkcii hlavného trénera stáť známy Uwe Krupp, ktorý viedol reprezentáciu Nemecka na nedávnych MS 2011 na Slovensku.

Účastníci najskôr odohrajú zápasy v základných skupinách, mužstvá umiestnené na rovnakých priečkach sa stretnú o konečné poradie. V A-skupine sa predstavia HC Lev Poprad, Vítkovice a Graz, v B-skupine Kolín, HK Poprad a výber Poľska.

Návrat pod Tatry po roku

Pred rokom, keď sa Tatranský pohár konal ako súčasť Cassovia Hockey Cupu v Košiciach, triumfovali hráči Třinca. Historicky najúspešnejším tímom je domáci Poprad, ktorý vyhral turnaj celkom 12-krát.

Cena vstupenky na jeden zápas je 2,50 eura. Vstupenka na dvojzápas v jednom hracom dni stojí 4 eurá. Vstupenky nebudú vystavené na konkrétne miesta v hľadisku, výber miesta na sedenie bude voľný.

Permanentky na HC Lev

Ceny permanentných vstupeniek na premiérovú sezónu HC Lev Poprad v KHL sa pohybujú od 168 do 462 eur. Hľadisko je rozdelené do šiestich cenových kategórií, od miest pre fanúšikov v ”kotle” až po tých najnáročnejších divákov.

Fanúšikovia HC Lev si môžu kúpiť špeciálnu vstupenku, ktorá bude od 1. septembra vymeniteľná za magnetickú celosezónnu permanentku. Permanentka bude prenosná. Vstupenky na jednotlivé zápasy budú v predaji od 20. augusta 2011.

”Už od tretej hodiny popoludní, keď sa 11. augusta spustil predaj na štadióne v Poprade, fanúšikovia stáli pri pokladniach, aby si kúpili permanentku na premiérovú sezónu HC Lev v KHL. Doposiaľ sme s ich predajom spokojní. Do dnešného dňa sa predali už stovky permanentiek, presne sa to však vyčísliť nedá, keďže predaj prebieha nielen priamo na štadióne, ale aj prostredníctvom internetu,” informoval nás hovorca HC Lev Poprad Pavol Gmitter.

Už týždeň sa predávajú permanentky na základnú časť KHL. Ako ústretový krok fanúšikom z regiónu, v ktorom HC Lev pôsobí, sa klub rozhodol dať do predaja 2 500 permanentiek do vzdialenosti 80 km od Popradu a 500 permanentiek bez obmedzenia vzdialenosti. Po vyčerpaní tejto kapacity budú v predaji iba jednotlivé vstupenky.

Program Tatranského pohára

Dnes: HC Lev Poprad - Graz 99ers (16.00, A-skupina), HK Poprad - Kölner Haie (19.00, B-skupina), zajtra: HC Vítkovice Steel - Graz 99rs (16.00, A-skupina), HK Poprad - Poľsko (19.00, B-skupina), sobota: Kölner Haie - Poľsko (16.00, B-skupina), HC Lev Poprad - HC Vítkovice Steel (19.00, A-skupina), nedeľa: o 5. miesto (13.00), o 3. miesto (16.00), finále (19.00).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Poprade štartuje Tatranský pohár