V Piešťanoch by v piatok nemal chýbať ani zlatý dvojkajak z MS

Na snímke zlatí kajakári vľavo Erik Vlček a vpravo Juraj Tarr po návrate z MS.
Na snímke zlatí kajakári vľavo Erik Vlček a vpravo Juraj Tarr po návrate z MS. (Autor: TASR)
SITA|14. aug 2014 o 11:59

Napriek únave a mnohým povinnostiam, ktoré šampiónov v nasledujúcich dňoch čakajú, prisľúbili účasť v piatok.

PIEŠŤANY. Od piatka do nedele (15. - 17. 8.) sa v Piešťanoch uskutočnia majstrovstvá Slovenska v rýchlostnej kanoistike na krátkych tratiach. Nemali by na nich chýbať ani úspešní reprezentanti z nedávneho svetového šampionátu v Moskve na čele s dvakrát zlatým dvojkajakom Erik Vlček - Juraj Tarr.

"Napriek únave a mnohým povinnostiam, ktoré šampiónov v nasledujúcich dňoch čakajú, prisľúbili účasť aspoň v piatok. Môžete im fandiť počas ich jázd, ale aj sa s nimi osobne stretnúť na autogramiáde, ktorá sa uskutoční v piatok 15. augusta o 13.45 h v areáli pretekov v piešťanskej lodenici," informoval generálny manažér SZRK Boris Bergendi.

Podľa neho sa na autogramiáde zúčastnia aj členovia úspešného štvorkajaka Marek Krajčovič, Matej Michálek, Gábor Jakubík a Viktor Demin, ženská kádvojka Ivana Kmeťová - Martina Kohlová, kanoista Matej Rusnák a kajakár Peter Gelle.

Pokiaľ ide o program MSR v kanoistike, v piatok sa bude bojovať o víťazstvá na 200 m, v sobotu na 1000 m a v nedeľu šampionát vyvrcholí disciplínami na 500 m. Na šampionát je prihlásených 337 pretekárov z 18 klubov a súťaží sa vo všetkých kategóriách od žiakov, cez kadetov, juniorov až po mužov a ženy. V piatok sa začne súťažiť o 10.30 h, finálové jazdy prídu na rad po 15.00 h. V sobotu sa začne o 8.30 a v nedeľu o 8.04. Vyhlásenie výsledkov sa očakáva po 17.45, resp. 16.30.

"Program je zakaždým rovnaký. Predpoludním nás čakajú rozjazdy a semifinále, popoludnie patrí finálovým jazdám. Všetci priaznivci vodných športov a najmä rýchlostnej kanoistiky sú srdečne vítaní," pripomenul Bergendi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»V Piešťanoch by v piatok nemal chýbať ani zlatý dvojkajak z MS