V olympijskom tíme ho bude trénovať Oremus

Košický obranca v reprezentačnom drese. Radek Deyl sa pozvánke do Olympijského tímu potešil.
Košický obranca v reprezentačnom drese. Radek Deyl sa pozvánke do Olympijského tímu potešil. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|4. feb 2016 o 00:00

Hokejová extraliga bude mať poslednú reprezentačnú prestávku budúci týždeň.

Štvorica hokejistov HC Košice Bartánus, Hrnka, Melicherčík a Šedivý bola povolaná do národného áčka na Slovakia Cup v Žiline. Okrem nich bude Slovensko reprezentovať aj obranca Radek Deyl, ktorý bol nominovaný do olympijského tímu na turnaj Euro Ice Hockey Challenge v Rakúsku.

KOŠICE. O svojej nominácii sa košický obranca dozvedel krátko po sústredení v Martine, kde bol širší výber prevažne extraligových hráčov.

„Tá informácia ma v prvom rade potešila. Zastihla ma v aute, keď som sa už chystal naspäť do Košíc zo sústredenia. V nominácii sa potom udiali nejaké zmeny, ale našťastie som v tej zostave ostal. Môžem povedať, že pre mňa to rozhodne bude príjemné spestrenie sezóny,“ povedal Radek Deyl.

Medzištátne zápasy vníma ako sviatok

Slovákov preveria v Innsbrucku reprezentanti Francúzska, Rakúska a Slovinska. Na ktorého z týchto súperov sa košický obranca najviac teší?

„Zatiaľ som o tom takto nepremýšľal. Každý medzištátny zápas je sviatok a myslím, že som nehral ani proti jednému z týchto súperov. Každý zápas mi určite niečo dá a bude to zároveň nová skúsenosť, ktorá sa zíde,“ skonštatoval Deyl.

V olympijskom tíme je trénerom bývalý lodivod Košíc Peter Oremus, s ktorým sa však Deyl pri svojom príchode do metropoly východu minul.

„On išiel do Karlových Varov, keď som prichádzal do Košíc, takže akurát sme sa minuli. Teraz sa konečne spolu stretneme v jednom mužstve,“ povedal 26-ročný košický obranca, ktorý má na celý projekt pozitívny názor.

„Jednoznačne je to veľmi dobrá vec pre extraligových hráčov, ktorí sa len ťažko dostanú do áčka, kde sú chalani z celej Európy a to najmä z prestížnych líg. Na druhej strane v olympijskom výbere sa budú chcieť všetci ukázať, že majú na to, aby sa dostali aj do národného tímu. Myslím si, že každý z nás si turnaj v Rakúsku užije.“

Pálffy sa s nimi zatiaľ nerozprával

Generálnym manažérom olympijského tímu je donedávna ešte aktívny hráč Žigmund Pálffy.

„Zatiaľ nemal nejaký príhovor k mužstvu, alebo pohovory s hráčmi. Ja som ho videl prvýkrát na sústredení v Martine a predpokladám, že viac bude s nami, hráčmi, komunikovať na ďalšom zraze, ktorý bude teraz v Bratislave. Tam sa asi dozvieme aj viac o cieľoch a ďalších pokynoch od vedenia reprezentačného výberu.“

Sezóna sa síce pre košického rodáka nezačala ideálne, no ako sa hovorí, „bič plieska až na konci.“

V drese oceliarov má Deyl na konte 19 bodov za dva góly a 17 asistencií a v tabuľke pravdy mu svieti 16 plusových bodov.

„Po odchode z Čiech a príchode sem do Košíc som bol mierne sklamaný, ale som rád, že sme sa vytiahli na popredné umiestnenie. Keď si pozerám, ako sa darí Karlovým Varom, tak si hovorím, že to pre mňa dopadlo ešte dobre. Motať sa na spodku tabuľky by asi nebolo dobré pre psychiku. Momentálne máme dobrú sériu a ideme si pevne za naším vytýčeným cieľom a zatiaľ nám to všetko klape,“ povedal Deyl.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V olympijskom tíme ho bude trénovať Oremus