V národnom tíme končí aj kapitán Angličanov

Steven Gerrard.
Steven Gerrard. (Autor: FOTO - SITA/AP)
TASR|21. júl 2014 o 16:36

Stredopoliar Steven Gerrard po štrnástich rokoch ukončil reprezentačnú kariéru.

LONDÝN. Anglický futbalový stredopoliar Steven Gerrard v pondelok oznámil, že sa rozlúčil s reprezentačnou kariérou. Národný tím však úplne neopustí, keďže bude pôsobiť vo vysokej ambasádorskej pozícii v štruktúrach Futbalovej asociácie (FA).

Pritom len pred pár dňami ukončil reprezentačnú kariéru aj kapitán Nemecka Philipp Lahm.

Tridsaťštyriročný už bývalý kapitán Anglicka odohral 114 reprezentačných zápasov, v ktorých strelil 21 gólov. Prvýkrát sa objavil v národnom drese už v roku 2000, naposledy na tohtoročných majstrovstvách sveta v Brazílii, kde sa však Anglicko nedokázalo prebojovať zo základnej skupiny.

"Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie. Uvažoval som nad ním už dlhšiu dobu. V národnom tíme som si užil každú chvíľu. Reprezentácia mi bude chýbať," vravel Gerrard.

"Myslím si, že to bolo správne rozhodnutie a zabezpečí, že budem aj ďalej hrať na vysokej úrovni za Liverpool. Pri mojom rozhodovaní zavážil aj fakt, že na Anfield sa vrátila Liga majstrov."

Zahral si na svetových šampionátoch v roku 2006 v Nemecku a 2010 v JAR ako aj na EURO 2000, 2004 a 2012.

Gerrard bude pokračovať v klubovej kariére, ktorú zasvätil jedinému tímu - FC Liverpool. Dres "The Reds" obliekal už ako tínedžer a v A-tíme pôsobí od roku 1998. Za 16 sezón na štadióne Anfield Road odohral celkovo 669 súťažných duelov, v ktorých strelil 173 gólov.

Najväčší úspech kariéry dosiahol v sezóne 2004/05, keď sa mu s Liverpoolom podarilo vyhrať Ligu majstrov. Gerrard má na konte aj dva triumfy v Pohári FA, trikrát získal anglický Ligový pohár, v roku 2001 sa tešil z triumfu v Pohári UEFA a patria mu aj dve prvenstvá v európskom Superpohári. V zbierke má aj obrovské množstvo individuálnych ocenení.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V národnom tíme končí aj kapitán Angličanov