V Dobšinej mali posilu z francúzskeho A. S. Cannnes

Marek Dovčík.
Marek Dovčík. (Autor: archív M. D.)
Peter Podolinský|28. apr 2017 o 00:00

Cesta 22-ročného futbalistu do zostavy mužstva z jeho rodiska bola dosť kľukatá.

DOBŠINÁ/FRANCÚZSKO. V prvých zápasoch jesennej časti mal piatoligový klub MFK Dobšiná v zostave posilu z francúzskeho klubu A. S. Cannes.

Rovnako zaujímavé však je i to, že to bol Slovák, dokonca rodený Dobšinčan Marek Dovčík.

Cesta 22-ročného futbalistu do zostavy mužstva z jeho rodiska bola dosť kľukatá. Keď mal tri roky, spolu s rodičmi sa presťahoval do Bratislavy.

Tam s futbalom aj začínal.

„Dostal som sa do skvelej Venglošovej futbalovej akadémie, kde som v podstate vyrastal. V U15 som sa dokonca dostal do širšej nominácie reprezentácie. Hrával som na poste stredného alebo krajného obrancu, prípadne defenzívneho záložníka. Neskôr sa akadémia spojila s Petržalkou. Vznikla Petržalka, akú ju poznáme dnes,“ začal s vysvetľovaním Marek Dovčík.

Do Francúzska

V roku 2013 dohrával sezónu v U19 FC Petržalka 1898. V poslednom zápase sezóny mu za dobré výkony bolo dopriate nastúpiť v áčku. V III. lige nastúpil na niekoľko posledných minút zápasu.

„V priebehu sezóny som dostal ponuku zo Slovanu Bratislava, no odmietol som s vidinou pôsobenia vo Francúzsku. Strýko pracoval v Cannes a ponúkol mi, aby som cez prázdniny prišiel a vyskúšal šťastie v miestnom klube. Tak som aj urobil. Po prvých troch tréningoch mi tréner oznámil, že ma chce a začal sa vybavovať prestup,“ uviedol Dovčík.

Vo Francúzsku odohral za mužstvo U19 A. S. Cannes niekoľko prípravných a štyri majstrovské zápasy v druhej dorasteneckej lige.

„V novembri 2013 som sa však vážne zranil na členku, čo ma vyradilo z hry na viac ako osem mesiacov. Medzitým som sa prihlásil na univerzitu v Nice, kde som v minulom roku vyštudoval bakalára z chémie. Sústredil som sa na štúdium a od zranenia som profesionálny futbal nehral. Nie že by som nechcel, ale jednoducho členok ma nepustil,“ vysvetlil Dovčík.

Prestup za poldruha eura

Zmenilo sa to až v minulom roku. Letné prázdniny zvykne Dovčík tráviť aj v rodnej Dobšinej. Slovo dalo slovo a tak prestúpil do MFK Dobšiná.

Za pozornosť stojí fakt, že bol asi jedným z najlacnejších hráčov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Dobšinej mali posilu z francúzskeho A. S. Cannnes