V kvartete pre Vancouver zatiaľ Tešovič, Kresťanko v sprievode

TASR|18. jan 2010 o 16:37

Milan Jagnešák, Petr Narovec, Martin Tešovič a Marcel Lopuchovský. To je kvarteto slovenských bobistov, ktoré by malo štartovať na zimných olympijských hrách vo Vancouveri.

BRATISLAVA. Milan Jagnešák, Petr Narovec, Martin Tešovič a Marcel Lopuchovský. To je kvarteto slovenských bobistov, ktoré by malo štartovať na XXI. zimných olympijských hrách vo Vancouveri.

Pravda, pod dvoma podmienkami. V prvom rade musí exekutíva Slovenského olympijského výboru tesne pred valným zhromaždením SOV (26. januára) bobistov dodatočne priradiť k už schválenej slovenskej výprave a teda aj potvrdiť štvorlístok okolo pilota Milana Jagnešáka.

Ako však už avizovalo vedenie SOV uplynulý týždeň, bude mať schválenie už len formálny charakter. Druhým, no dôležitejším háčikom je výnimka, ktorú český rodák Petr Narovec potrebuje získať čo najrýchlejšie od Medzinárodného olympijského výboru, keďže ešte v nedávnej minulosti štartoval za Monako.

"Bobisti mi nahlásili zatiaľ štvoricu Jagnešák, Narovec, Tešovič a Lopuchovský," informoval TASR športový riaditeľ SOV Roman Buček a pokračoval: "Ráno odosielam na MOV oficiálnu žiadosť o skrátenie čakacej doby pre Narovca, no nepredpokladám, že k schváleniu výnimky príde už v najbližších dňoch. Na druhej strane by to malo dopadnúť tiež kladne a MOV by nemal mať výhrady, keďže monacký zväz i olympijský výbor s Narovcovým odchodom nemajú problém a súhlasné stanovisko vyjadrila aj Medzinárodná federácia bobov a skeletonu FIBT. S konečnou nomináciou štvorice sa dá čakať najneskôr do 1. februára, kedy má organizačný výbor hier VANOC definitívnu uzávierku všetkých akreditácií."

Jagnešák riešil v posledných dňoch už len otázku, či do oficiálnej výpravy nahlási Tešoviča, alebo Andreja Bendu. Nakoniec dostal prednosť vzpierač Tešovič.

"V prípade Bendu sa bude musieť ešte dotiahnuť, či bude pre prípad potreby čakať niekde vo Vancouveri, alebo bude letieť na poslednú chvíľu. Druhý náhradník Róbert Kresťanko pocestuje so štvoricou v rámci realizačného tímu, takže bude stále s ostatnými chalanmi," prezradil Buček spôsob riešenia nového obmedzenia, ktoré dovoľuje krajinám s iba jedným pilotom zobrať v rámci oficiálnej časti výpravy do dejiska hier iba štyroch športovcov bez náhradníkov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»V kvartete pre Vancouver zatiaľ Tešovič, Kresťanko v sprievode