V Košiciach sa môžu tešiť na Leeds United

Dres Leeds United oblieka aj Slovák Ľubomír Michalík (vpravo).
Dres Leeds United oblieka aj Slovák Ľubomír Michalík (vpravo). (Autor: AFP)
SITA|28. máj 2010 o 17:39

V košickom Čermeli sa môžu tešiť na futbalovú lahôdku. V júli odohrajú domáci prípravný zápas so slávnym anglickým klubom Leeds United.

KOŠICE. Popradské AquaCity bude od 10. do 17. júla prechodným domovom pre čerstvého účastníka druhej najvyššej anglickej futbalovej súťaže Leeds United, ktorého futbalisti by mali počas júlového pobytu vo Vysokých Tatrách odohrať dve prípravné stretnutia.

Ako v piatok uviedla oficiálna klubová stránka corgoňligového tímu MFK Košice, jeden z nich majú v pláne 14. júla a druhý o dva dni neskôr. Práve v druhom spomenutom zápase by mali hráči tímu Leeds United nastúpiť v košickom Čermeli proti MFK Košice.

"Už to máme i zmluvne vyriešené. Dohodu o medzinárodnom prípravnom stretnutí sme podpísali v stredu," citoval internetový portál Košičanov slová športového riaditeľa ich futbalového klubu Štefana Tarkoviča. "Keďže nový ročník Corgoň ligy sa začne 17. júla a v 1. kole budeme mať za súpera bratislavský Slovan, je tu menší problém, ktorý treba vyriešiť. So Slovanom budeme rokovať, aby nám potvrdil, či nám vyjde v ústrety pri preložení zápasu úvodného kola nového ročníka najvyššej slovenskej súťaže. S podobnou žiadosťou sa v najbližších dňoch obrátime aj na funkcionárov Únie ligových klubov," pokračoval Š. Tarkovič.

Ako autori informácie z internetovej stránky košických futbalistov ďalej uviedli, zatiaľ nie je jasné, proti komu nastúpi Leeds United v prvom termíne 14. júla. V hre sú vraj 1. FC Tatran Prešov a MFK Ružomberok.

V tíme Leeds United v uplynulej "postupovej" sezóne pôsobil aj slovenský reprezentant Ľubomír Michalík, ktorý je v širšom kádri trénera Vladimíra Weissa pre blížiace sa majstrovstvá sveta v JAR (11. júna - 11. júla).

Vizitka Leeds United

Leeds United, ktorý v rokoch 1968 a 1971 vyhral vtedajší Pohár UEFA, sa v roku 1972 tešil z triumfu vo finále Pohára FA, ako aj z troch ligových titulov v Premier League. Majstrovské primáty získal v sezónach 1968/1969, 1973/1974 a 1991/1992. Trénerom súčasného druholigového mužstva je Simon Grayson.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Košiciach sa môžu tešiť na Leeds United