V Košiciach opäť preteky Svetového pohára

Alexander Vaško ml. Na domácom podujatí chce uspieť.
Alexander Vaško ml. Na domácom podujatí chce uspieť. (Autor: TRIXEN)
Patrik Fotta|6. júl 2017 o 14:02

Vodná plocha na Sídlisku nad Jazerom zažije cez víkend športový sviatok.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

KOŠICE. Vodný lyžiar Alexander Vaško ml. sa po dlhšej dobe vrátil do Košíc, kde sa chce pokúsiť uspieť vo svojej obľúbenej disciplíne (skoku do diaľky) v rámci pretekov Svetového pohára za vlekom.

Niekdajší držiteľ svetového rekordu bude mať na domácej pôde o motiváciu postarané.

Súťaž sa začína v piatok od 16. hod. na jazere akrobatickými jazdami.

Zdokonaľoval techniku

Letné sústredenie tento rok talentovaný Košičan vynechal a namiesto toho zdokonaľoval techniku na svojom obľúbenom vleku v Nemecku.

„Niekoľko týždňov som pobudol v nemeckom Schloss Dankerne, kde sa mi podarilo skočiť ten vytúžený rekord. Práve na tých majstrovstvách sveta odštartovala moja spolupráca s majiteľom vleku. Doteraz som tam chodil na začiatku sezóny a na konci. Niečo som si zarobil a hlavne skvele zajazdil, lebo podmienky sú tam veľmi podobné ako u nás. V Košiciach je to ešte o čosi lepšie, pretože máme tu viac priestoru na tréning. Zatiaľ čo tam sa vystrieda približne 40 ľudí za hodinu, u nás je taká návštevnosť za celý deň. Je to aj z toho dôvodu, že ich vlek je súčasťou zábavného parku a keď je pekné počasie, príde veľmi veľa ľudí,“ povedal Alexander Vaško ml.

Nemecky už rozumie takmer všetko

Vzhľadom na to, že do Nemecka chodieva košický vodný lyžiar pravidelne, postupne sa zdokonaľuje aj v cudzom jazyku.

„Dá sa povedať, že keď mi niečo hovoria po nemecky rozumiem im skoro všetko, ale ja im odpovedám po anglicky, pretože sa ešte na to necítim. Keď si ale idem niečo nakúpiť, alebo ak sa ma niekto spýta na niečo bežné, tak nemám problém odpovedať. Trochu mi to síce trvá, ale ide to,“ pousmial sa Vaško ml.

Na jazere sa od piatku do nedele uskutoční ďalšie kolo Svetového pohára, kde sa predstavia účastníci zo šiestich krajín Európy. „

Z Bieloruska pricestoval môj asi najväčší konkurent Artem Morozov, ktorý ma vlani preskočil, keď sa mi na domácom vleku príliš nedarilo, z čoho som bol sklamaný. Tento rok dúfam, že sa podarí vynikajúci skok a doletím čo najďalej,“ uviedol Vaško ml.

Zameral sa na techniku

Už na tréningoch v Nemecku sa posúval stále ďalej a bol by rád, ak by jeho forma vygradovala práve na finále v skokoch, ktoré je na programe v nedeľu.

„Zameriaval som sa skôr na techniku, prechod mostíka a traverz. Verím, že na domácej súťaži sa celá moja snaha vyplatí a dúfam, že bude základom aj pre ďalšie preteky, ktoré ma následne čakajú.“

O tom, že sezóna je v plnom prúde svedčí aj nahustený harmonogram súťaží, ktoré by chcel košický vodný lyžiar absolvovať.

„Po tomto víkende máme ešte dve kolá Svetového pohára. Jedno bude v rakúskom Astene a druhé v Izraeli v Tel Avive. Potom máme majstrovstvá Európy kategórie open v Poľsku, na čo sa veľmi neteším, pretože stále keď tam idem je zlé počasie, silný vietor a vlny. Posledná bodka za sezónou bude v Šanghaji, kde sa koná finále Svetového pohára v skokoch.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Košiciach opäť preteky Svetového pohára