V kádri Grékov je aj nehrávajúci Mitroglou

Mitroglou je najlepším gréckym kanonierom.
Mitroglou je najlepším gréckym kanonierom. (Autor: SITA/AP)
TASR|19. máj 2014 o 13:13

Tréner Grékov Santos nominoval na MS v Brazílii 2014 skúsených hráčov a dvoch majstrov Európy 2004.

Vouliagmeni. V nominácii trénera gréckej futbalovej reprezentácie Fernanda Santosa na finálový turnaj MS v Brazílii figuruje aj Kostas Mitroglou. Miesto v kádri sa 26-ročnému útočníkovi ušlo aj napriek tomu, že po prestupe do anglického Fulhamu nenastupuje v základnej zostave "chalupárov". Informáciu priniesla agentúra AP.

"Ešte pred pár týždňami som si nebol úplne istý niektorými hráčmi. Mitroglou bol jedným z nich. Sledovali sme ho však počas jeho posledného zápasu, sústredili sme sa na jeho herné činnosti a dospeli sme k názoru, že je pripravený a bude pre tím prínosom," povedal Santos.

V tíme sú majstri Európy

Gréci sa na svetovom šampionáte stretnú v základnej skupine s Kolumbiou, Japonskom a Pobrežím Slonoviny. Napriek súperom s dobrým pohybom portugalský tréner gréckej reprezentácie viac dôveruje skúseným hráčom. V tíme sa nachádza viac držiteľov titulu majstrov Európy z roku 2004 vrátane Kostasa Katsouranisa a kapitána Giorgosa Karagounisa.

Do zostavy sa naopak nezmestil Dimitris Papadopoulos spolu so Stefanosom Athanasiadisom a Nikolaosom Karelisom. Obrancov Kyriakosa Papadopoulosa a Dimitrisa Siovasa z nominácie vyradilo zranenie.

"Je mi ľúto, že som nemohol zobrať všetkých hráčov, ktorí sa o postup zaslúžili v kvalifikácii. Museli sme sa rozhodnúť a vybrali sme týchto hráčov," povedal šéf gréckej lavičky.

Nominácia Grécka na MS:

Brankári: Orestis Karnezis (Granada), Panagiotis Glykos (PAOK Solún), Stefanos Kapino (Panathinaikos Atény)

Obrancovia: Vassilis Torosidis (AS Rím), Loukas Vyntra (Levante), Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund), Costas Manolas (Olympiakos Pireus), Vangelis Moras (Hellas Verona), Jose Holebas (Olympiakos Pireus), Giorgos Tzavellas (PAOK Solún), Yiannis Maniatis (Olympiakos Pireus)

Stredopoliari: Alexandros Tziolis (Kayserispor), Kostas Katsouranis (Solún), Giorgos Karagounis (Fulham), Andreas Samaris (Olympiakos Pireus), Panagiotis Tachtsidis (FC Turín), Panagiotis Kone (Bologna), Yiannis Fetfatzidis (Genoa), Lazaros Christodoulopoulos (Bologna)

Útočníci: Georgios Samaras (Celtic Glasgow), Kostas Mitroglou (Fulham), Fanis Gekas (Konyaspor), Dimitris Salpingidis (PAOK Solún)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»V kádri Grékov je aj nehrávajúci Mitroglou