V Infiniti aréne bude doma aj Cassovia

Romana Oravcová Spoločne s Timkovou ostáva pôsobiť v Cassovii.
Romana Oravcová Spoločne s Timkovou ostáva pôsobiť v Cassovii. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|5. sep 2012 o 00:00

V nasledujúcej sezóne budú mať basketbalistky košickej Cassovie v najvyššej súťaži nový domovský stánok.

Svoje zápasy bude hrať Cassovia v Infiniti aréne. Podkošového priaznivca tak čakajú dvojzápasy. Najskôr extraligové vystúpenie Cassovie a po ňom zápas druhého košického celku Good Angles.

KOŠICE. Basketbalové kluby Good Angels a Cassovia budú po čase opäť užšie spolupracovať.

Medzi košickými zástupcami došlo k dohode o mieste pôsobenia seniorského tímu Cassovie, ktorý navyše doplnila pätica hráčok Jassová, Kovácsová, Neubauerová, Desiatniková a Jacková, tie doposiaľ pôsobili v Dannax Sporte.

„Na základe dohody s pánom Jendrichovským sme sa dohodli, že svoje zápasy v najvyššej súťaži budeme hrávať v Infiniti aréne. Okrem toho do nášho kádra pribudli perspektívne hráčky z Dannax Sportu. Myslím si, že pre mladé hráčky je to dobrá správa, že budú hrať predzápasy družstvu Good Angels. A aj pre košického diváka je pozitívne, že zápasy sa budú hrať v jednej hale a v jeden deň,“ hovorí manažér basketbalového klubu Cassovia Košice Alexander Farkašovský.

Sťahovanie sa teda týka len seniorského celku. Na Palackého budú naďalej pôsobiť mládežnícke družstvá Cassovie.

Spolupráca s Good Angels

V tíme Cassovie prevláda už roky omladina. A nič sa na tom nemení. „Zo skúsenejších hráčok ostali len Romana Oravcová a Katka Timková. Ostatné sú mladučké, dostanú však šancu vyvíjať sa v extralige pod vedením trénera Jána Krajňáka,“ vraví A. Farkašovský.

Ambície Cassovie nie sú iné ako doteraz. „Nechceme z najvyššej súťaže vypadnúť. A chceme hrať dobrý basketbal, tak, aby sa mladé hráčky v extralige mohli vyhrať. Obdobne ako v Dannax Sporte, kde dostali dievčatá priestor. Budeme úzko spolupracovať s Good Angels, takže v prípade potreby môžu byť hráčky použiteľné aj v majstrovskom družstve,“ dodal šéf Cassovie.

Sezóna 2012/2013 štartuje už na budúci týždeň. Predohrávka 1. kola extraligy sa uskutoční 15. septembra. O 18.00 hodine sa stretne Good Angels s Cassoviou. Košického diváka tak čaká podkošové derby.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Infiniti aréne bude doma aj Cassovia