V gemerskom derby ide už len o prestíž

Sportnet|14. jún 2014 o 00:00

Dobšinčania uzavrú VI. ligu domácim derby zápasom s Betliarom.



DOBŠINÁ. V poslednom kole VI. ligy košicko-gemerskej narazia na seba dva mužstvá, ktorým aktuálna sezóna veľa radosti nepriniesla.

Dobšinčania sa v odvete síce zlepšili, no z predposlednej priečky sa už dostať nevedeli.

Betliarčania na jar doplácali hlavne na to, že zostava v jednotlivých zápasoch mala často ďaleko od optimálnej.

Zranenia, pracovné povinnosti či iné dôvody ju okresali. Ukázalo sa to aj v ostatnom kole, keď doma nastúpili len deviati. S hráčmi mala problém aj Dobšiná.

Oba celky sú v zóne zostupu

V jesennom derby síce Dobšiná v Betliari v polčase viedla, po obrátke však hráči Tatrana vývoj otočili.

„Na jeseň sme mali viac takých smolných zápasov, ktoré sa nám nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca, či už doma, alebo von. Verím však, že so sezónou 2013/2014 sa doma rozlúčime víťazstvom v obidvoch zápasoch,“ uviedol kapitán MFK Dobšiná Róbert Gotthardt.

Okrem áčka totiž v sobotu uzavrie súťaž aj béčko, ktoré hrá v okresnej II. triede.

„Zranenia, choroba, dovolenky či pracovné povinnosti nám pred týždňom okresali zostavu. Hráči nám budú chýbať aj teraz, no verím, že vycestujeme v početnejšej zostave. Zápas chceme odohrať so cťou, aj keď výsledok na postavenie v tabuľke veľký vplyv mať už nebude,“ konštatoval vedúci mužstva Tatran Betliar Pavol Letanovský.

Dobšinčanom skomplikoval pred týždňom situáciu fakt, že áčko aj béčko hralo v nedeľu. „Stretli sme sa vlastne iba trinásti, z toho ešte pre zdravotné problémy nemohli s nami vycestovať dvaja hráči, takže sa dohodlo, že béčko nevycestuje na zápas. Domáce zápasy zvládame dobre, tým že naše béčko hráva v sobotu, nebude problém s hráčmi, hoci vzájomná pomoc bude potrebná...“ uzavrel R. Gotthardt.

Oba celky sa nachádzajú v zóne zostupu, či to bude naozaj tak, o tom sa rozhodne v najbližších dňoch. Vplyv na to bude mať zrejme aj fakt, či všetky mužstvá z okresných súťaží využijú právo postupu do vyššej súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V gemerskom derby ide už len o prestíž