V Corgoň lige padali pokuty, majitelia v Žiline i Senici žiadajú body

Brankár Myjavy Peter Solnička po záverečnom hvizde zápasu 15. kola futbalovej Corgoň ligy Spartak Myjava - Slovan Bratislava 2:2.
Brankár Myjavy Peter Solnička po záverečnom hvizde zápasu 15. kola futbalovej Corgoň ligy Spartak Myjava - Slovan Bratislava 2:2. (Autor: TASR)
TASR|1. nov 2013 o 09:01

Hráči Žiliny dostali počas týždňa vysoké pokuty, bodovať sa budú snažiť na ihrisku poslednej Nitry. Televízia odvysiela zápas Myjavy v Senici (pokuty boli aj tam) a Košíc v Bratislave.

BRATISLAVA. Jedným z vrcholov 16. kola slovenskej futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 bude sobotňajšie záhorácko-kopaničiarske derby v Senici.

Kolo v nedeľu uzavrie zápas lídra a úradujúceho majstra Slovana Bratislava na Pasienkoch proti deviatym Košiciam.

Pokuty padali aj v Senici

V lepšej pozícii idú do derby zverenci trénera Ladislava Hudeca z Myjavy, ktorým patrí priebežná štvrtá pozícia, no na druhý Ružomberok strácajú len bod. V Senici padali pokuty, uvidí sa, aký to bude mať dopad na tím lodivoda Eduarda Pagáča.

Domácim bude navyše chýbať suspendovaný kapitán a reprezentant Tomáš Kóňa, ktorý od disciplinárky SFZ dostal za vylúčenie v Trenčíne stopku na dva zápasy. V prvom vzájomnom zápase v tejto sezóne remizovala Senica v Myjave 2:2.

Na trnavský Spartak čakajú dva zápasy s Ružomberkom. V sobotu doma ligový, v utorok odveta štvrťfinále pohára na Liptove (prvý zápas 1:3-pozn.).

Do zostavy "andelov" sa vracia po treste za štyri žlté karty Peter Štepanovský. Toho trápili aj zdravotné problémy, lekári však robili všetko, aby mohol v sobotu hrať. Otáznik visí nad štartom Martina Mikoviča a Jána Vlaska, ktorí majú svalové zranenie, informoval klubový web.

Pokuta bola aj pre trénera

Posledná Nitra hostí desiatu Žilinu, v ktorej sa tiež rozhodli pre nepríjemný impulz nabudiť hráčov siahnutím na platy.

„Pokuty sú záležitosťou mesiaca, v ktorom hráči hazardovali s klubovým menom a vecami, ktoré sme postupne zabudovávali,“ povedal pre denník Šport Guľa.

„Áno, keďže som súčasťou tímu," dodal na otázku, či sa pokuta týkala aj jeho.

Predposledný DAC Dunajská Streda na Žitnom ostrove privíta tretí Trenčín a bude outsiderom. Ôsma Dukla Banská Bystrica sa pokúsi na Štiavničkách zdolať piaty ViOn Zlaté Moravce.

Slovan čaká predposledný jesenný ligový zápas na domácej pôde. V zápase by teoreticky mohol počítaj aj s Róbertom Vittekom, ktorý si odpykáva 3-zápasový trest za vylúčenie zo zápasu s Trenčínom a "belasí" požiadali DK SFZ o odpustenie zostávajúceho trestu, pozitívnou správou pre fanúšikov je aj vypršanie trestu Seydoubu Soumaha.

Pre zranenie je otázny štart Igora Žofčáka, chorý je 10-gólový útočník Pavel Fořt, ktorý nenastúpi. Zranenie kolena si obnovil Erik Čikoš.

"Jednoznačne chceme našim fanúšikom ukázať, že zápas s Trenčínom nám nevyšiel podľa predstáv. Do zápasu s Košicami pôjdeme s jasným cieľom zvíťaziť a pobaviť našich fanúšikov. Verím, že pomôcť chalanom budem môcť už aj ja," odkázal fanúšikom na klubovom webe kanonier Róbert Vittek.

Program 16. kola Corgoň ligy

sobota 2. novembra

o 13.30 hod DAC Dunajská Streda - AS Trenčín (Horváth, Kubačka, Hrdlička), 14.00 FK Senica - Spartak Myjava (Smolák, T. Somoláni, Súkeníková, Digi TV), Spartak Trnava - MFK Ružomberok (Vnuk, Chládek, Vorel), 14.30 FC Nitra - MŠK Žilina (Pavlík, E. Weiss, Poláček), Dukla Banská Bystrica - ViOn Zlaté Moravce (Ježík, Benko, Ádám)

nedeľa 3. novembra

o 16.00 Slovan Bratislava - MFK Košice (Chmura, Tomčík, Žákech, Digi TV)

(tasr)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Corgoň lige padali pokuty, majitelia v Žiline i Senici žiadajú body