V Česku zomrel 16-ročný mladík počas ligového zápasu

SITA|18. dec 2007 o 15:01

BRNO 18. decembra (SITA) - Iba šestnásťročný mladík zahynul počas uplynulého víkendu v zápase najvyššej českej futsalovej súťaže hráčov do 16 rokov Agromeli Brno - Vysoké Mýto. Podľa informácie internetového ...

BRNO 18. decembra (SITA) - Iba šestnásťročný mladík zahynul počas uplynulého víkendu v zápase najvyššej českej futsalovej súťaže hráčov do 16 rokov Agromeli Brno - Vysoké Mýto. Podľa informácie internetového portálu denik.cz odohral 16-ročný Robert Staněk iba jedno dvojminútové striedanie a následne na lavičke upadol do bezvedomia. Nepomohla mu ani okamžitá lekárska starostlivosť.

"Odohral iba dve minúty. Potom si sadol na lavičku a z ničoho nič upadol do bezvedomia. Okamžite bol pri ňom lekár hosťujúceho tímu, o niekoľko minút prišla aj záchranka. Masáž srdca a ani umelé dýchanie však nezabrali. Je to tragédia! Odmalička hral futbal, prešiel najrôznejšími zdravotnými testami, všetky prehliadky boli v poriadku. Nikto nemohol nič tušiť," povedal predseda Juhomoravského futsalového zväzu Zdeněk Polák.

K celej tragédii sa vyjadrila aj hovorkyňa juhomoravskej záchrannej služby Barbora Zuchová: "Posádka aj s lekárom bola na mieste za štyri minúty a hneď začala s resuscitáciou. Mladík bol potom v kritickom stave prevezený na ARO do detskej fakultnej nemocnice. Zachrániť život 16-ročnému mladému mužovi sa však už nepodarilo."


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»V Česku zomrel 16-ročný mladík počas ligového zápasu