V Bardejove sa potvrdilo, že ak nedáš, tak dostaneš

Sportnet|5. máj 2014 o 00:00

Raz toľko príležitostí ako hostia mali domáci, no strelecká efektivita Partizána pokrivkáva už na obe nohy.

Na jemne mokrom trávniku sa hral futbal solídnej úrovne. O dobré momenty nebola núdza, hralo sa vo svižnom tempe s nasadením na oboch stranách.

BARDEJOV. V oboch tímoch si zahralo niekoľko mladých hráčov, no len škoda, že divákov aktéri nedokázali potešiť viacerými gólmi.

Šarišania nastúpili v značne pozmenenej zostave, z rôznych dôvodov chýbalo niekoľko hráčov základnej zostavy, no podľa trénera Rastislava Kicu najmä tí, čo hrali, nie všetci splnili očakávania: „Pri absencii Kuhajdíka a L. Zápotoku došlo k obmene v zostave. Hlavne v 1. polčase sme mali byť dôraznejší. Nepochopiteľné je, ako Andraščík nevyužil dve svoje príležitosti. Aj Andrič je tam na to, aby bol gólový, pokiaľ také šance nebude premieňať, tak nebude hrať. Aj od Badaljana som po zranení čakal viac. No v nasadení a bojovnosti vynikal Gruca, hoci aj jeho pokusy míňali bránu.“

V stredovej formácii sa v prvom polčase výborne darilo J. Zápotokovi s Grohoľom, ktorí získali niekoľko lôpt a mali aj šance, čo Kica ocenil: „Na nich dvoch stála naša hra, stačila akcia, ktorú predviedli. Je mi však ľúto, že to nezopakovali viackrát aj s gólom. Zranený Zápotoka cez prestávku striedal a podobne skončil aj Grohoľ. Škoda, že v dobrej forme nebol Berecký. No jednoznačne sme mali prevahu celý zápas. Súťaž je dlhá, káder je úzky, uvidíme, kto bude o týždeň k dispozícii proti Michalovciam.”

Oporou Filipko

Kormidelník Trnavy Vladimír Ekhardt po sedemhodinovej ceste s trinástimi hráčmi vyslovil presvedčenie, že nie vždy je podstatné, koľko hráčov nastúpi z áčka, keď v jeden deň hrali v prvej i druhej lige: „Prišli sme so štyrmi dorastencami, dokázali, že majú perspektívu, vyrovnali sa vyspelému súperovi. Remíza je pre nás víťazstvom za bojovnosť a disciplínu. Hral sa dobrý otvorený futbal s nasadením, aj keď domáci boli futbalovejší, kvalitnejší, no platia góly.”

Ekhardt sa spoliehal na pozorné zadné rady, no pochválil najmä brankára: „Sústredili sme sa na dobrú defenzívvu a Filipko potvrdil, že je stále dobrý brankár, vedel si zorganizovať celú hru, bol nosným pilierom pre dnešný úspech. Dobre hrali Banovič i Glaba, Baša a Krutý nastúpili prvýkrát v 2. lige.”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Bardejove sa potvrdilo, že ak nedáš, tak dostaneš