Už neveril, že turnaj vôbec bude

Spokojnosť. Branislav Stankovič (vpravo s Milošom Mečířom) je rád, že turnaj sa opäť vydaril.
Spokojnosť. Branislav Stankovič (vpravo s Milošom Mečířom) je rád, že turnaj sa opäť vydaril. (Autor: Judita Čermáková)
Marián Špacai|15. jún 2010 o 00:00

Tenisový turnaj Košice Open sa opäť niesol v tradičnej priazni divákov. Pritom veľa nechýbalo a niť podujatia by sa pretrhla.



KOŠICE. Košický challenger s dotáciou 30 000 eur vyhral Španiel Hidalgo, v štvorhre triumfovali Slováci Mečíř mladší a Semjan.

Počasie sa umúdrilo

Najväčšie starosti organizátorom robilo počasie. Ešte v poslednom týždni pred turnajom v kuse lialo a východ sužovali záplavy. Akoby zázrakom sa však počasie na obdobie turnaja umúdrilo a zrazu bolo krásne slnečno. Iba raz dážď prerušil program dňa, aj to len na dve hodinky. "Priznám sa, ešte v piatok pred turnajom som neveril, že sa vôbec bude môcť uskutočniť. Počasie nám však napokon naozaj prialo, videli sme veľa dobrých zápasov. Finále bolo toho dôkazom. Páčil sa mi nádejný Srb Krajinovič a potešil ma postup Miloša Mečířa mladšieho do štvrťfinále dvojhry a jeho víťazstvo spoločne so Semjanom vo štvorhre," netajil spokojnosť s priebehom finále technický riaditeľ turnaja Branislav Stankovič.

O Lendlovu raketu bol záujem

Organizátori tenisový turnaj na Aničke tradične spájajú s charitou. Aj teraz prispeli košickej detskej nemocnici výťažkom 4 503 eur. "Za uplynulých osem rokov sa nám podarilo vyzbierať už viac ako milión bývalých slovenských korún. Sme radi, že takto môžeme pomôcť chorým deťom." Z tohtoročného 4,5-tisícového balíka činila 2 000 eur suma, za ktorú vydražili raketu legendárneho Ivana Lendla. Bola o ňu relatívne slušná bitka. "Začali sme opatrne, no záujem ma prekvapil. Postupne sa pridávalo a naozaj som nečakal, že cena sa vyšplhá na 2 000 eur. Som rád, že si ju vydražil práve Košičan Marián Gaj, lebo on má k charitatívnym veciam veľmi blízko, takže to bolo dosť dojemné."

Mečířov skok o 32 miest

Úspešní tenisti z košického challengeru si polepšili aj v rebríčku ATP. Víťazný Španiel Ramirez Hidalgo poskočil o 27 miest na 107. priečku, čiže už atakuje najlepšiu stovku. Finalista Filip Krajinovič zo Srbska sa dokonca vyšvihol o 37 pozícií na 177. miesto. Slovák Miloslav Mečíř mladší, ktorý prekvapil vyradením favorizovaného Taliana Fogniniho a postupom do štvrťfinále, sa vďaka tomu dostal do štvrtej stovky. Zo 423. miesta postúpil na 393., teda o 32 miest.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Už neveril, že turnaj vôbec bude