Útok Dancsáka s dvoma gólmi a šiestimi asistenciami

Sportnet|31. dec 2013 o 00:00

Tohtoročnú prvoligovú hokejovú sezónu zakončilo dohrávané stretnutie medzi lídrom súťaže Bamaco HC 46 Bardejov a Duklou Michalovce.

Tohtoročnú prvoligovú hokejovú sezónu zakončilo dohrávané stretnutie 28. kola medzi lídrom súťaže Bamaco HC 46 Bardejov a Duklou Michalovce (4:1). Šarišania doteraz prehrali obe stretnutia, doma v 6. kole 1:4 a vonku v 17-om 3:1. Silvestrovať budú na čele tabuľky s 8-bodovým náskokom pred druhou Senicou, tretia je Trnava, štvrtá Detva a piate Michalovce.

BARDEJOV. Na derby sa prišlo pozrieť takmer 1 800 sviatočných divákov, ktorí videli zaujímavý súboj s množstvom výborných kombinácii, ktorým chýbalo len presnejšie zakončenie.

Pričinili sa o to obaja brankári, v domácej Matúš Andreanin a u hostí Karel Němec.

Tréneri ocenili kvalitu

Šarišania ťahajú sériu bez prehry už v siedmom stretnutí, čo potešilo aj trénera Jána Vodilu, pre jeho tím je to dobrá motivácia do ďalšej práce.

„Výsledky sú zrkadlom našej kvalitnej tvrdej práce v príprave. Aj keď sa v efektivite presadila Dancsáková formácia, dnes sa mi páčil druhý útok, predviedol krásne kombinácie, len im to nebolo súdené dať gól, dali tri strely do konštrukcie brány. Hra mala spád, osobne ma teší, že diváci boli spokojní. My budeme aj v budúcnosti hrať tvorivý hokej.”

Vodila očakával, že súper bude trošku agresívnejší, no aj keď mal príležitosti, Andreanin si svoje zastal.

„Podržal nás. My sme mohli ísť do kombinácií a je dobre, že sme dali dva góly v úvodnej tretine. Až v druhej časti nás hostia napádali, a práve tu nabral zápas ten správny náboj derby, kde sa iskrilo. S rokom sa rozlúčime na vyhodnocujúcom tréningu v pondelok a koncom týždňa už hráme dva zápasy doma – v piatok s Liptovským Mikulášom a v nedeľu so Slovenskom 18.”

Zemplínčania nastúpili bez troch hráčov, ktorí citeľne chýbali trénerovi Ladislavovi Spišiakovi: „Aj keď sme v úvode hrali ustráchane a dostali dva góly z lacného súdka, bol to dobrý hokej. V druhej tretine sme sa dostali do tempa, mali sme dosť šancí, no aj tretí gól sme dostali do prázdnej brány. Domáci boli o krok rýchlejší, dôraznejší v nasadení a vyhrali zaslúžene. Tých pár šancí, čo sme mali, brankár domácich kryl, ale na to tam je, je to opora a mužstvo potom hrá. No aj náš brankár, až na ten jeden gól, chytal dobre.”

O spokojnosti s doterajšími výsledkami mužstva Spišiak hovorí takto: „Máme ten problém, že sme ešte nepostavili kompletné mužstvo, dnes chýbali traja kľúčoví hráči, Drotár, Kmiť a Urban, je to vlastne prvá lajna. Keby tu boli, zápas by bol možno iný. ”

Fakty

Bardejov – Michalovce 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Góly a asistencie: 5. Dancsák (Šimčák, Hajnik), 13. Gmitter (Krčula), 26. Dancsák (Šimčák, Hajnik), 48. Valentín (Hajnik, Šimčák) – 34. Majerník (Čížek, Žemba). Vylúčenia 2/10. Presilovky 1/0. Rozhodovali T. Orolín – M. Orolín, Rovenský pred 1800 divákmi.

Bardejov: Andreanin – Slimák, Krčula, Kramár, Hopkovič, Polaček, Valentín, Baláž, Lipina, Gmitter, Hričina, Ščurko, Vaško, Šimčák, Dancsák, Hajnik, Česelka, Belušár.

Michalovce: Němec – Čížek, Majerník, Petrina, Šechný, Žemba, Kunát, Kubiš, Opatovský, Palovčík, Šeliga, Banvský, Cmorej, Lenďák, Stríž, Vorobel, Buraľ, Schnelly.

šč

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Útok Dancsáka s dvoma gólmi a šiestimi asistenciami