US Open - Poláškova prehra v 1. kole štvorhry mužov

SITA|27. aug 2008 o 20:50

NEW YORK 27. augusta (SITA) - Slovenský tenista Filip Polášek a Američan Travis Parrott prehrali v stredajšom stretnutí v 1. kole štvorhry mužov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny ...

NEW YORK 27. augusta (SITA) - Slovenský tenista Filip Polášek a Američan Travis Parrott prehrali v stredajšom stretnutí v 1. kole štvorhry mužov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny US Open v New Yorku (celková dotácia 20,657 milióna USD, tvrdý povrch DecoTurf II) s takisto nenasadeným rakúsko-nemeckým tandemom Jürgen Melzer, Rainer Schüttler 5:7, 6:7 (3).

Pre 23-ročného Zvolenčana Poláška, na 41. mieste vo svetovom rebríčku ATP Entry momentálne domácu deblovú jednotku, išlo o absolútny debut na medzinárodných otvorených majstrovstvách USA. Na niektorom z podujatí "veľkej štvorky" účinkoval iba po tretí raz - zhodne s 28-ročným Parrottom (55.), svojím partnerom pri prieniku do finále na aprílovom turnaji ATP vo Valencii. Na Roland Garros sa lúčili už na úvod a vo Wimbledone sa prebojovali do osemfinálového 3. kola. Teraz si rozdelia šek na 10 000 USD.

Partner Dominiky Cibulkovej v miešanej štvorhre Melzer (38. v deblovom hodnotení) mal v nohách pondelňajší úspešný päťsetový maratón proti Španielovi Felicianovi Lópezovi vo dvojhre. Schüttler (101.) v utorok odstúpil zo singla v treťom sete za výrazne nepriaznivého stavu v zápase s Francúzom Florentom Serrom pre slabosť vyplývajúcu z prechladnutia. Víťazi budú v 2. kole v areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center v lokalite Flushing Meadows čeliť pätnástkam žrebu, ktorými sú Brazílčania Marcelo Melo a André Sá.

Od aprílového bratislavského zápasu s Gruzínskom daviscupový reprezentant Polášek má na konte 7 triumfov na challengeroch (Praha 2005, Košice, Oberstaufen, Trnava, Mons 2007, San Luis Potosí a León - zhodne Mexiko 2008) po boku piatich rôznych spoluhráčov (Ukrajinec Sergij Stachovskij, Čech Lukáš Rosol, dvakrát krajan Igor Zelenay, Poliak Tomasz Bednarek a naposledy dvakrát Parrott). V júli vo švajčiarskom Gstaade získal svoj prvý deblový titul na hlavnom okruhu pri druhom finálovom pokuse, a to v kooperácii s Čechom Jaroslavom Levinským.

Štvorhra mužov - 1. kolo:

Jürgen Melzer, Rainer Schüttler (Rak./Nem.) - Travis Parrott, Filip Polášek (USA/SR) 7:5, 7:6 (3)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open - Poláškova prehra v 1. kole štvorhry mužov