Urbana mrzí predovšetkým zaváhanie na palubovke Olomouca

So 70 gólmi patrí Márii Holešovej 3. miesto medzi kanonierkami ligy.
So 70 gólmi patrí Márii Holešovej 3. miesto medzi kanonierkami ligy. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|28. nov 2017 o 00:00

V tabuľke dýchajú Zemplínčanky na krk vedúcemu Mostu.

MICHALOVCE. Omladená Iuventa sa v interlige udržala na špici, zdolala Slaviu Praha aj Most. Onedlho bude obhajovať Slovenský pohár a pocestuje do Švajčiarska.

Úradujúci slovenský šampión v hádzanej žien Iuventa Michalovce má za sebou jesennú časť aktuálneho interligového ročníka.

V tabuľke dýchajú Zemplínčanky na krk vedúcemu Mostu, na ktorý z druhej pozície strácajú jediný bod.

Aj pod nimi je to poriadne nahustené, pražská Slavia je tretia len vinou horšieho skóre, prekvapenie jesene Prešov zaostáva iba o bod a piata Šaľa o dva.

Ligová jar tak bude určite zaujímavá, ale vráťme sa k jeseni...

Mohlo to byť aj lepšie

Výrazne obmenené družstvo Iuventy napredovalo každým zápasom a v záverečnom jesennom vystúpení v MOL lige na pôde Zlína, kde vyhralo jasne 37:24, podalo najlepší výkon.

„Trošku som sa tohto súboja obával, pretože sme naň cestovali až v deň zápasu o piatej hodine ráno. Bál som sa predovšetkým úvodných minút, avšak tie sme zvládli znamenite, keď sme deväťgólovou šnúrou rozhodli o svojom víťazstve. Tento triumf ma o to viac teší, že sme v Zlíne nastúpili bez kanonierky Holešovej, ktorá nám chýbala pre zranenie ramena,“ rozhovoril sa tréner Michalovčaniek František Urban.

Žlto-modré sa dokázali otriasť z dvoch nečakaných prehier vo Veselí nad Moravou a Olomouci, keď potom do konca jesene už ani raz nezaváhali.

Podarilo sa im doma zdolať aj najväčších konkurentov Slaviu Praha a Most, ktorým pripravili prvé prehry.

„Aj vďaka tomu sa jeseň hodnotí lepšie. Na Most strácame iba jeden bod, no mohlo to byť z našej strany ešte lepšie. Mrzia ma prehry vo Veselí, kde sa zomlelo viacero vecí, ale hlavne v Olomouci. Tam sme prehrali nešťastne.“

Vyrovnaná špica

Pri Laborci sa pred sezónou rozhodli pozmeniť klubovú filozofiu a rozlúčili sa s drahými legionárkami, ktoré nahradili dievčatami z vlastnej liahne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Urbana mrzí predovšetkým zaváhanie na palubovke Olomouca