Urban: Rozbalili sme to pre ľudí od začiatku naplno

Spojkový univerzál Urban (s loptou) víta súperov, ktorí dokážu tím poriadne preveriť.
Spojkový univerzál Urban (s loptou) víta súperov, ktorí dokážu tím poriadne preveriť. (Autor: tanpo)
Ján Leško|7. aug 2018 o 00:00

Odohral všetkých päť doterajších prípravných stretnutí.

PREŠOV. Všetkých päť doterajších prípravných stretnutí odohral v tíme Tatrana Prešov aj Lukáš Urban.

Hráč spojkového radu slovenského majstra, v ktorom stále chýba po operácii slabín rekonvalescent O. Rábek, nám po dvoch zápasoch s tretím mužstvom v predošlom ročníku poľskej ligy KS Azoty Pulawy tvrdil, že to bol doteraz najkvalitnejší súper.

„Kvalita súperov v príprave zvyčajne postupne graduje. My sme sériu prípravných duelov načali v maďarskom Gyöngyösi. Myslím, že po troch týždňoch prevažne fyzickej roboty v domácich podmienkach to bol na začiatok ozaj dobrý súper. Zvládli sme ho celkom dobre herne aj čo do výsledku, veď sme ho zdolali na jeho ihrisku o sedem gólov. Zároveň nás pozitívne naštartoval na ďalšieho zahraničného súpera v Poľsku. Stal Mielec, s ktorým sa v prípravnom období Tatran stretáva už roky, vyrukoval so silno omladeným mužstvom. Snaživým, húževnatým i dosť nepríjemným, no kvalitou za Gyöngyösom či Pulawami, s ktorými sme hrali už doma, zaostával. Obe stretnutia sme tam jasne vyhrali. Nuž a čo sa týka dvoch zápasov s KS Azoty, tak toto mužstvo bolo najlepšie, proti akému sme v tejto letnej príprave nastúpili,“ podčiarkol L. Urban, ktorý konto doma bronzových Poliakov zaťažil ôsmimi gólmi.

Doma pobudnú len pár dní

Tatran Prešov zvládol prvú previerku s Azoty Pulawy víťazne.

V druhej už tréner slovenského majstra S. Goluža podstatne viac premiešal zostavu a hostia odvetu napokon vyhrali najtesnejším rozdielom.

„V Tatran handball arene sme nastúpili na prípravný zápas prvý raz. V mužstve máme dvoch nových hráčov, ktorými sú Martin Straňovský a Francúz Titouan Afanou Gatine. Tušili sme, že ľudia do hľadiska prídu a budú aj veľmi zvedaví. Na novicov i na to, ako nám to ide. Napokon, predošlé zápasy sme v príprave vyhrali, takže so záujmom fanúšikov sme rátali. Nuž a je samozrejmé, že sme sa im chceli predviesť v čo najlepšom svetle. Povedali sme si, že to od začiatku rozbalíme naplno a ono to vyšlo, pravdupovediac, aj nad naše očakávanie. Za štyri minúty sme vyhrávali päť nula,“ uviedol Urban.

Po oddychovom čase hostí sa hra vyrovnala a navyše po prestávke šli Poliaci do päťgólového vedenia.

„Druhá časť druhého polčasu ale zase patrila nám a nakoniec sme o dva góly vyhrali. Jednoduché to ale nebolo, pretože Pulawy majú ozaj káder vystužený veľmi kvalitnými hráčmi. Druhý zápas bol už o niečom inom. Náš tréner mal konkrétne plány a tých sme sa držali. Hráči sa striedali, skóre sa často menilo. Náskok súpera sme napriek dobrému finišu ale nezrovnali, akurát z neho skresali. V príprave však treba hrať proti súperom, ktorí nás dokážu na ihrisku poriadne preveriť. Čím väčšmi sa s takými budeme konfrontovať, tým viac by sme mali byť na tom herne lepšie a lepšie. Samozrejme, odkryjú i nedostatky, ktoré potom treba odstraňovať. Je dobré, že po tohtotýždňovom domácom prípravnom bloku pôjdeme na turnaj do Doboja v Bosne a Hercegovine, pretože na tomto prestížnom hádzanárskom podujatí nás čakajú pred štartom sezóny ďalší kvalitní súperi,“ skonštatoval Urban.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Urban: Rozbalili sme to pre ľudí od začiatku naplno