Tréner Goluža už má o mužstve jasný obraz

Renomovaný chorvátsky kormidelník Tatrana S. Goluža.
Renomovaný chorvátsky kormidelník Tatrana S. Goluža. (Autor: tasr)
Ján Leško|6. aug 2018 o 00:00

Hádzanári Tatrana Prešov odohrali ďalšie dva prípravné zápasy.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov odohrali v závere uplynulého týždňa ďalšie dva prípravné zápasy s medzinárodným puncom.

V oboch bol súperom slovenského majstra v predošlej sezóne bronzový tím najvyššej poľskej súťaže KS Azoty Pulawy.

Na prvý z dvoch medzinárodných duelov prišlo do TATRAN handball areny takmer 300 divákov, ktorých potešila výhra Tatrana o dva góly.

Druhý zápas na druhý deň sa po dohode klubov hral už bez ich prítomnosti a o gól v ňom zvíťazili poľskí hostia.

Dôraz dali na prvý zápas

„Pre nás bol podstatnejší prvý, piatkový zápas s Pulawami, aj pred našimi fanúšikmi. V tom druhom sme sa zamerali už vyslovene na konkrétne otestovanie konkrétnych hráčov. Napríklad Ľuboša Šárpatakyho na pravom krídle či Romana Carapkina nielen v obrane, ale hlavne v útoku," konštatoval tréner Tatrana Prešov Slavko Goluža.

Skúšali aj viaceré varianty zloženia našej zostavy či niektoré herné prvky.

"Skrátka, poňali sme ho viac tréningovo. Aj preto, aby pri takomto testovaní nebol na hráčov nejaký prípadný tlak z publika, radšej sme zvolili hru bez prítomnosti divákov. Prvý zápas sme vyhrali, druhý tesne prehrali, no ja som s tým, čo sme si chceli vyskúšať v oboch dueloch, spokojný. Mám už jasný obraz o tom, kto, kde a ako môže byť platný, čo môže a čo nemôže mužstvo hrať,“ konštatoval Goluža.

Týždeň doma, potom do Doboja

Tento týždeň pokračuje Tatran Prešov v príprave v domácom prostredí.

V jeho závere čaká prešovských hádzanárov modelový zápas medzi sebou a potom už odchod na jeden z najstarších turnajov hádzanárov v Európe, na jubilejný 50. ročník Medzinárodného TV turnaja šampiónov v Doboji v Bosne a Hercegovine.

Účasť okrem slovenského majstra potvrdili dánsky KIF Kolding, slovinský RD Koper, rumunská Steaua Bukurešť, izraelský Hapoel Rišon Lezion, srbská Vojvodina Nový Sad a z Bosny a Hercegoviny Izvidač Ljubuški a domáca Sloga Doboj.

„Všetko v príprave smerujeme hlavne k nášmu účinkovaniu v Lige majstrov, štartu v SEHA Gazprom lige a ďalším súťažiam, ktoré v nasledujúcej sezóne budeme hrať. Nuž a kvalitne obsadený jubilejný turnaj v Doboji bude len ďalšou prípravnou stanicou na ceste za našimi cieľmi,“ dodal tréner Tatrana.

Raketový nástup v prvom dueli

Dva zápasy, dva rozdielne výsledky prvých a v podstate jediných prípravných stretnutí Tatrana na domácej pôde.

Po návrate z Doboja prídu na rad síce ďalšie, ale v závere mesiaca už súťažné, keďže v THA sa bude hrať o Česko– Slovenský pohár, o ktorý budú súperiť úradujúci majstri a vicemajstri oboch krajín.

Sériu prípravných stretnutí odštartoval Prešov výhrou v Maďarsku nad Gyöngyösom Poľsku dvakrát zdolal aj tamojšieho ligistu Stal Mielec.

Prvý raz zvíťazil aj pred vlastným publikom.

Tatran zaskočil Azoty Pulawy úžasným nástupom.

Po úvodnom góle kapitána Prešova M. Straňovského, dvoch T. Čípa, jednom M. Kasala a Ľ. Šárpatakyho viedli domáci v štvrtej minúte už 5:0.

Šokovaný vývojom si tréner hostí Bartosz Jurecki vyžiadal oddychový čas, po ktorom sa Poliaci prebrali a skóre po necelej štvrťhodine vyrovnali.

V ďalšom priebehu každý chvíľku ťahal pílku, no záver mali lepší Prešovčania.

Za necelé posledné dve minúty z 31:31 zvýšili dvomi gólmi D. Kroka a L. Urbana na 34:31, pričom hostia v posledných sekundách už len zmiernili prehru.

Dvadsať úvodných minút druhého duelu bolo vyrovnaných. Hostia potom získali štvorgólový náskok. Napriek dobrému finišu domácich tesnú výhru uhájili.

Fakty

Prešov – Pulawy 34:32 (18:18)

Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič – M. Straňovský 5, Hrstka 4, Lapajne, D. Krok 8, Rečičár, Ľ. Šárpataky, L. Urban 4, Číp 4, Vučko 2, Afanou – Gatine 1, Butorac 4, Kasal 2, Carapkin, Babič.

Prešov – Pulawy 31:32 (14:18)

Tatran: Cvitkovič, Čupryna – M. Straňovský 5, Hrstka 4, Lapajne 3, D. Krok 1, Rečičár, Ľ. Šárpataky 1, L. Urban 4, Číp, Vučko 2, Afanou – Gatine 3, Butorac, Kasal 7, Carapkin 1, Babič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Goluža už má o mužstve jasný obraz