Únia ligových klubov trvá na potvrdení Tittela vo funkcii

TASR|9. okt 2012 o 16:48

Únia ligových klubov (ÚLK) žiada napriek záverom konferencie Slovenského futbalového zväzu (SFZ) potvrdenie Dušana Tittela vo funkcii viceprezidenta SFZ za profesionálny futbal.

BRATISLAVA. Riaditeľ ÚLK koncom septembra nezískal dostatočný počet hlasov delegátov na potvrdenie vo funkcii.

Tittelovi chýbali predovšetkým hlasy delegátov z amatérskeho futbalu, no ako skonštatoval na utorňajšej tlačovej konferencii, proti amatérskemu futbalu či funkcionárom nič nemá a ÚLK nechce byť konfrontačná.

"Slovenský futbal čakajú dva mimoriadne dôležité týždne z hľadiska kvalifikačných zápasov našich reprezentácií a z tohto dôvodu si neželáme ďalšie pnutie súčasnej situácie. Nechceme byť konfrontační, ale naopak konštruktívni, aby sme mohli správne riadiť slovenský futbal na amatérskej i profesionálnej báze. Jeden bez druhého nemôžeme fungovať, potrebujeme sa vzájomne rešpektovať. ÚLK nechce zasahovať do amatérskeho futbalu, je to parketa tamojších funkcionárov," vyhlásil Tittel.

Člen výkonného výboru ÚLK Ivan Nemečkay na tlačovke prečítal závery prezídia pozostávajúce zo štyroch bodov, pričom posledný bol žiadosťou smerom k SFZ o potvrdenie Tittela vo funkcii.

"Prezídium ÚLK vyjadruje plnú dôveru pánovi prezidentovi Tittelovi a žiada prezidenta SFZ a Výkonný výbor SFZ o vyriešenie vzniknutej situácie ohľadne riadne zvoleného člena Výkonného výboru SFZ za ÚLK v práci viceprezidenta SFZ za profesionálny futbal," vyhlásil Nemečkay.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Únia ligových klubov trvá na potvrdení Tittela vo funkcii