Kto bude brániť a dávať góly? Kozák má veľa starostí

Ján Kozák
Ján Kozák (Autor: TASR)
Pavol Spál|6. sep 2018 o 23:00

Sedem otázok pred duelom s Ukrajinou.

BRATISLAVA. Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká prvý zápas v novovzniknutej Lige národov. V nedeľu o 15.00 h nastúpi na pôde Ukrajiny.

Súpermi Slovákov v skupine budú ešte Česi. Štyri tímy z Ligy národov si vybojujú postup na majstrovstvá Európy v roku 2020.

V akom stave je slovenský tím pred vstupom do tejto súťaže?

Kto bude dávať góly?

Adam Nemec dlho dokola počúval, že v reprezentácii nemá čo hľadať, lebo je ťažkopádny.

V poslednej kvalifikácii mal však výnimočnú formu a bol suverénne najproduktívnejším Slovákom. Okrem piatich gólov na ďalších päť prihral. Celkovo pritom odohral iba sedem z desiatich zápasov.

Na hrote útoku je Nemec v ére trénera Jána Kozáka až na drobné výnimky voľbou číslo jeden.

„Tím je poskladaný tak, že typologicky je to pre náš herný systém najlepší útočník. Hrá chrbtom k bránke a sklepáva lopty. Je silný v súbojoch. Naša hra mala plynulosť, keď bol v útoku takýto typ hráča. Je najvhodnejší pre hráčov na krídlach a aj pre Mareka Hamšíka,“ vysvetľoval Kozák.

Národný tím zatiaľ márne hľadá hráča, ktorý by vedel Nemca nahradiť.

V úvode septembra dovŕšil už 33 rokov. Iba pred pár dňami zmenil klub a prestúpil do Pafosu, málo známeho klubu z Cypru. Od začiatku sezóny stihol odohrať iba pár minút. Je otázne, v akej je forme.

Podľa prognóz stávkových kancelárií je najreálnejšie, že gól strelí niekto z trojice Adam Nemec, Marek Hamšík a Róbert Mak. Posledný menovaný pred štyrmi rokmi v kvalifikácii rozhodol o výhre na Ukrajine 1:0.

Bude hrať Weiss?

Od roku 2013, keď sa stal Kozák trénerom národného tímu, na krídlach staval najmä na dvojici Róbert Mak a Vladimír Weiss.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Kto bude brániť a dávať góly? Kozák má veľa starostí