UEFA sa chce inšpirovať iniciatívami hráčov v boji proti rasizmu či chudobe

Futbalisti Borussie Dortmund Jadon Sancho (vľavo) a Achraf Hakimi (vpravo) ukazujú tričká s nápisom "Justice for George Floyd".
Futbalisti Borussie Dortmund Jadon Sancho (vľavo) a Achraf Hakimi (vpravo) ukazujú tričká s nápisom "Justice for George Floyd". (Autor: TASR/AP)
SITA|18. jún 2020 o 14:33

Šéf európskeho futbalu uznal, že v iniciatíve zaostávajú.

NYON. Európska futbalová únia (UEFA) plánuje v blízkej budúcnosti zlepšiť svoje kampane na boj proti rasizmu a podporu odlišnosti.

Podľa prezidenta UEFA Aleksandra Čeferina viacerí futbalisti ukázali, že v danej problematike majú veľký vplyv. A ten chce vrcholný futbalový orgán na "starom kontinente" využiť pri zlepšovaní takýchto kampaní.

Čeferin vyzdvihol anglických útočníkov Marcusa Rashforda, Raheema Sterlinga či nemeckého obrancu Jeroma Boatenga za "vedenie dôležitých debát na medzinárodnej úrovni".

Sterling s Boatengom sa verejne venujú otázkam rasizmu, Rashford vedie kampaň na podporu detí z najchudobnejších vrstiev.

Pracuje na zabezpečení jedál počas letnej školy pre detí z rodín v núdzi. Čeferin si myslí, že sila futbalu je obrovská a UEFA by mala stavať na už existujúcich projektoch.

"Naše doterajšie kampane asi neboli dostatočné. Myslím si, že by sme to mali posunúť na novú úroveň," povedal slovinský právnik stojaci na čele UEFA.

Čeferin zatiaľ nevedel špecifikovať, ktorým smerom sa únia bude uberať. "Je príliš skoro sa o tom baviť. Musíme si tieto myšlienky prejsť a popracovať na nich," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»UEFA sa chce inšpirovať iniciatívami hráčov v boji proti rasizmu či chudobe