UEFA poskytla Infantinovi pol milióna eur. Na cesty po svete

Gianni Infantino patrí medzi najvážnejších adeptov na prezidenta FIFA.
Gianni Infantino patrí medzi najvážnejších adeptov na prezidenta FIFA. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. jan 2016 o 21:24

Do boja o kreslo prezidenta FIFA vstúpil ako kandidát UEFA. Tá sa však o finančnom príspevku pre Gianniho Infantina nezmienila.

LONDÝN. Kandidát na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino priznal, že Európska futbalová únia (UEFA) ho podporí čiastkou 500-tisíc eur. Tá je určená na jeho kandidatúru.

Infantino, ktorý je generálnym sekretárom UEFA, na svojej webovej stránke zverejnil informáciu, že túto dotáciu mu UEFA odobrila už v októbri.

Švajčiar vstúpil do boja o prezidentské kreslo v záverečný deň určený na podanie prihlášok ako kandidát UEFA. Tá sa však o tomto finančnom príspevku vo svojom stanovisku nezmienila.

"Exekutíva UEFA odsúhlasila v októbri podporu mojej kampane a vyčlenila na to čiastku vo výške 500-tisíc eur," napísal Infantino na svoju stránku.

"Suma poslúži na pokrytie nákladov na cesty po celom svete, keďže sa chcem stretnúť so zástupcami čo najväčšieho množstva národných federácií, ab som s nimi mohol diskutovať o budúcnosti svetového futbalu."

gianni2_res.jpg

Infantino je jedným z najvážnejších kandidátov na prezidenta FIFA. FOTO - TASR/AP.

O novom prezidentovi FIFA sa rozhodne 26. februára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»UEFA poskytla Infantinovi pol milióna eur. Na cesty po svete