Udržia stúpajúcu tendenciu výkonov?

(Autor: ilustračné – archív)
Róbert Andrejov|26. mar 2016 o 00:00

Iuventa dnes hrá v Moste, tréner František Urban očakáva veľmi náročný zápas po všetkých stránkach.

Iuventa hrá v sobotu v Moste, tréner František Urban očakáva veľmi náročný zápas po všetkých stránkach.

MICHALOVCE. Veľký šláger je dnes večer na programe v spoločnej slovensko-českej súťaži hádzanárok (WHIL).

V rámci 22. kola interligy na seba narazia DHK Baník Most a Iuventa Michalovce, teda aktuálne prvé dva tímy tabuľky a zároveň úradujúci šampióni svojich krajín.

Zemplínčanky sa na poriadne dlhú cestu naprieč dvoma republikami vydali včera ráno a okrem dlhodobej maródky Marianny Rebičovej boli vo výprave všetky hráčky kádra.

Od pondelka pokope

Do Mostu teda vycestovali aj opory Lucia Gubiková a Julia Kučerová, ktoré v posledných týždňoch trápili zranenia, i kanonierka Tatiana Fiľková Trehubová, ktorá sa zranila počas reprezentačného zrazu.

Počas dlhej ligovej prestávky mal tréner František Urban k dispozícii iba torzo hráčok, pretože v národných výberoch boli okrem Fiľkovej Trehubovej aj Habánková, Medveďová, Holešová, Perederijová a Levčenková.

„Navyše, ďalšie dievčatá boli na svetovom šampionáte stredných škôl. Keďže som mal na tréningoch iba jedinú brankárku, venovali sme sa prevažne individuálnym činnostiam alebo spolupráci dvojíc či trojíc. Herných tréningov bolo málo,“ skonštatoval Urban.

Jeho zverenky stihli počas repre pauzy odohrať aj dva prípravné duely v Maďarsku, kde remizovali s národným výberom Japonska a o dva góly prehrali s Kisvárdou.

„Od pondelka sme začali s prípravou na Most, odvtedy mám k dispozícii všetky hráčky.“

Urobia maximum

Žlto-modré sa predstavia u súpera, ktorý v stredu po výhre nad Porubou získal Český pohár.

„Bude u nich prevládať eufória z víťazstva, zlepší sa aj ich psychická stránka, ale my rozhodne nemáme porazeneckú náladu.“

Kormidelník Iuventy si je vedomý toho, že v Moste to bude poriadne ťažký zápas. „A to po všetkých stránkach, či taktickej, psychickej alebo kondičnej. Na seba narazia dve špičkové družstvá WHIL, takže dúfam, že zápas bude mať náboj,“ uviedol Urban a vzápätí dodal:

„Naša tendencia u kvalitných súperov stúpa – na pôde Slavie Praha sme prehrali, v Ostrave s Porubou sme remizovali, preto verím, že v Moste dotiahneme zápas do víťazného konca.“

Boj o interligové prvenstvo je poriadne napínavý, prvé Michalovce majú na svojom konte 35 bodov, druhý Most a tretia Slavia Praha iba o dva menej. Do akej miery môže dnešný zápas napovedať o víťazovi WHIL?

„Nechcem kalkulovať, koľko bodov alebo aký výsledok v Moste nám bude stačiť. My tam ideme vyhrať a urobíme pre to maximum,“ uzavrel debatu František Urban.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Udržia stúpajúcu tendenciu výkonov?