Úcta našim velikánom i mravčiemu úsiliu

Sportnet|3. feb 2012 o 00:00

Sú bilančné účty, keď zainteresovaní sa pomaly nemajú čím pochváliť. Určite to neplatí o košickom olympijskom klube, čo potvrdila jeho výročná schôdza v závere januára.

A to celkom z jednoduchého dôvodu. Vyznávači olympizmu aj v roku 2011 hýrili aktivitou, za čo si každý rok vyslúžia uznanie, hoci nie vždy dostávajú takú odmenu a uznanie, aké by si zaslúžili.

KOŠICE. Aj keď len okrajovo, aj o tom hovoril vo výročnej správe o činnosti predseda OK Anton Švajlen, ktorý vymenoval toľko aktivít svojich členov, že sa až nechce veriť, čo všetko vykonali. Je to malý, ale skutočne veľmi pracovitý kolektív plný elánu. Ako jediný organizuje spomienkové memoriály na počesť bývalých osobností, ktoré preslávili Košice, takže vďaka nemu títo velikáni nepadli do zabudnutia.

Zaslúžená úcta

Olympijský klub zorganizoval vlani memoriály na počesť bývalých futbalových reprezentantov Jozefa Bombu, Jozefa Desiatnika, uznávaného trénera Štefana Jačianskeho, basketbalistov Jozefa Bombica a olympionika Zoltána Krenického, hádzanára Jaroslava Papiernika, zápasníka Mikuláša Athansova, či atletického funkcionára Jána Margitu st., takže bolo toho naozaj dosť. Nuž, ľudia s olympijskými koreňmi si na svojich hrdinov nielen zaspomínali, ale uctili si aj ich prácu, výsledky a umenie, ktoré na svojom poli prezentovali, takže dobre, že sme na nich nezabudli.

Masové aktivity

Ani na tie olympijský klub nezabudol. Na tomto poli Košičania nehrali tiež druhé husle, čo potvrdia ZŠ Krosnianska 4, ktorá pod vedením pani učiteľky Pavlíkovej vyhrala celoslovenskú vedomostnú súťaž, keď nestratila ani bod, čo história doteraz nezaznamenala! A to je výsledok, ktorým sa nemôže každý pochváliť. Klub si vysoko cení nielen spoluprácu s TJ Metropol, ale aj s osemročným športovým gymnáziom, ktoré olympionikom neraz podalo pomocnú ruku. Členov klubu po výročnej schôdzi čaká vo februári 20. reprezentačný ples a začiatkom mája oslavy 20. výročia vzniku olympijského klubu. Pri príležitosti 65. narodenín ocenenia prevzali bývalí ligoví futbalisti Jaroslav Boroš, František Králka, a tiež člen výkonného výboru OK Ernest Budai a MUDr. Olivér Tomáš.

Cena predsedovi klubu

SOV udelil predsedovi OK Antonovi Švajlenovi Cenu Jána Popluhára, ktorí v minulosti v rozdielnych dresoch bojovali na ligových trávnikoch. Keďže klub čaká v prvom polroku s prípravou jubilejných osláv veľa práce, chce sa svojich úloh zhostiť čo najlepšie, veď dve desaťročia úspešnej činnosti s množstvom besied, akcií, bojom proti drogám, za čistotu športu, celodenný seminár lekárov pod vedením MUDr. Jána Michalka to je pozoruhodné konštatovanie, ale aj veľká výzva a záväzok do budúcnosti. Jednoducho - latka je ozaj vysoko!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Úcta našim velikánom i mravčiemu úsiliu