Tušice doma opäť vyhrali

Jeden z trojice strelcov. Samuel Hajduk prispel gólom k výhre nad Vinným.
Jeden z trojice strelcov. Samuel Hajduk prispel gólom k výhre nad Vinným. (Autor: ra)
Sportnet|23. aug 2012 o 00:00

V derby zdolali Vinné 3:1 a na svojom konte majú už šesť bodov. Najbližšie ich čaká duel v Parchovanoch.



TUŠICE. Nováčik šiestej ligy zemplínskej OŠK Tušice TNV má za sebou tri stretnutia vo vyššej súťaži.

V nich dokázal nazbierať šesť bodov z maximálnych deviatich, keď dvakrát naplno využil domáce prostredie. Naposledy sa tešil z víťazstva nad súperom z Vinného.

Tušičania sa do súpera pustili bez rešpektu a už do polčasu si vypracovali dvojgólový náskok.

„V úvodnom dejstve aj v polovici toho druhého sme mali navrch. Do polčasu skórovali Dominik Sabol a Samuel Hajduk, po zmene strán pridal tretí gól z pokutového kopu aj Marek Kiovský. Potom sme odišli po kondičnej stránke a súper to využil na zníženie skóre. Vinné sa chytilo, snažilo sa vsietiť aj druhý kontaktný gól, ale v pohode sme výsledok udržali a zaslúžene sme vyhrali,“ opísal nedeľňajšie stretnutie s OŠK Vinné tréner Tušíc Peter Škultéty.

Skúsenejší hráči

Nováčik súťaže tak dosiahol druhé víťazstvo v súťaži, predtým ešte zdolal Boršu. Na svojom konte má aj jednu prehru z pôdy Nacinej Vsi.

„Musíme vyhrávať predovšetkým doma, lebo u súperov to bude veľmi ťažké. Oproti okresnej súťaži majú mužstvá skúsenejších hráčov, hlavne v strede poľa. Som rád, že sa nám podarilo dotiahnuť príchod nášho rodáka Ľuboša Nováka, ktorý je v zálohe veľkým prínosom. Myslíme si, že náš cieľ pohybovať sa v strede tabuľky je reálny,“ poznamenal P. Škutléty, ktorého trápia zranenia dvoch hráčov, Ľubomíra Mašleníka a Miroslava Špaka.

Už túto nedeľu čaká tušický OŠK ďalší súboj s prívlastkom derby. Jeho hráči pocestujú do neďalekých Parchovian, kde nastúpia proti poslednému celku tabuľky, ktorý má na svojom konte iba jediný bod a zatiaľ ešte neskóroval. Zároveň to bude súboj dvoch nováčikov.

„Určite tam nepôjdeme s defenzívnou taktikou, stále sa snažíme hrať otvorený futbal. V príprave sme u nich vyhrali, verím, že diváci uvidia kvalitný zápas. Ideme tam s cieľom bodovať,“ doplnil kormidelník tušického mužstva.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tušice doma opäť vyhrali