Turecký futbalista sa ako krasokorčuliar do Soči nedostal

Športová dvojica Oľga Beständigová a Ilhan Mansiz.
Športová dvojica Oľga Beständigová a Ilhan Mansiz. (Autor: TASR)
SITA|5. dec 2013 o 15:15

Beständigová s Mansizom údajne usúdili, že výkonnostný rozdiel medzi nimi a ďalšími pármi je nepreklenuteľný

DORTMUND. Spoločná krasokorčuliarska kariéra bývalého tureckého futbalistu Ilhana Mansiza a Slovenky Oľgy Beständigovej sa skončila.

Po neúspechoch na septembrovej olympijskej kvalifikácii v Oberstdorfe a Nepelovom memoriáli v Bratislave sa dvojica rozhodla nepokračovať v pretekárskej činnosti.

Chceli na olympiádu

Informujú o tom weby Sport.de a Kicker.de. Mansiz a Beständigová začali spolu jazdiť, keďže sa chceli v športových dvojiciach dostať na zimné olympijské hry.

Bratislavčanka už štartovala s bratom Jozefom na ZOH 2002 v Salt Lake City. Mansiz v tom čase hrával futbal a v roku 2002 reprezentoval Turecko na svetovom šampionáte, kde získal bronzovú medailu.

"Ilhan Mansiz a jeho partnerka Oľga Beständigová prišli po týždňoch tréningoch k záveru, že výkonnostný odstup medzi nimi a ostatnými pármi je nepreklenuteľný. Preto sa rozhodli skončiť," povedal tréner športových dvojíc z Berlína Knut Schubert pred podujatím NRW Trophy v Dortmunde.

Mansiz bol ma majstrovstvách sveta vo futbale

Mansiz ukončil futbalovú kariéru v roku 2006. Následne sa dal na dráhu moderátora a herca, pri účinkovaní v televíznej šou sa spoznal s Beständigovou. Obaja začali v roku 2010 spoločne trénovať s cieľom prebojovať sa na zimné olympijské hry.

Tureckí reprezentanti na septembrovej Nebelhorn Trophy v Oberstdorfe dostali za svoje jazdy 81,94 bodu, začiatkom októbra v Bratislave zasa 72,55 bodu. Za najlepšími výrazne zaostali, čo mohlo byť definitívnym signálom k odchodu z krasokorčuliarskeho ľadu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Turecký futbalista sa ako krasokorčuliar do Soči nedostal