Tučniaci vo finále

SITA|15. máj 2009 o 00:00

Napínavú a ostro sledovanú sériu play-off NHL medzi hokejistami Washingtonu a Pittsburghu rozhodli vo svoj prospech napokon Penguins a postúpili do finále Východnej konferencie.

NEW YORK.

V rozhodujúcom siedmom stretnutí nedali domácim hráčom žiadnu šancu a zvíťazili aj zásluhou dvoch asistencií slovenského útočníka Miroslava Šatana 6:2, celú sériu tak vyhrali 4:3 na zápasy. Mužstvo kapitána Sidneyho Crosbyho, ktorý vsietil v bojoch o Stanleyho pohár ďalšie dva góly, viedlo v 23. min už 4:0 a vyhnalo z bránky gólmana Simeona Varlamova. Až za stavu 0:5 sa k slovu dostali domáci a v závere druhej časti hry znížil kanonier Alexander Ovečkin. Pittsburgh nastúpi vo finále konferencie proti Bostonu alebo Caroline. Aj v tejto sérii rozhodne o postupujúcom až siedmy zápas.

Východná konferencia - semifinále - 7. zápas: Washington - Pittsburgh 2:6 (0:2, 1:3, 1:1) - konečný stav série: 3:4. Góly: 39. Ovečkin, 47. Laich (Fleischmann) - 13. Crosby (Gončar, Malkin), 13. Adams (Fedotenko, Orpik), 21. Guerin (Crosby), 23. Letang (Malkin, ŠATAN), 32. J. Staal (ŠATAN), 43. Crosby.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tučniaci vo finále