Trpký zápas: Gól z penalty a dvaja vylúčení

Martin Tongeľ vylúčenia považuje za výrazne prísne.
Martin Tongeľ vylúčenia považuje za výrazne prísne. (Autor: mirano)
Sportnet|15. apr 2014 o 00:00

Tréner Martin Tongeľ označil vylúčenie troch humenských futbalistov vo dvoch stretnutiach vonku za „poľovačku“.



HUMENNÉ. Futbalová výprava ŠK Futura Humenné sa vracala počas víkendu z Martina trojnásobne smutná. Prečo až trojnásobne? Mrzela najtesnejšia prehra 0:1 a k tomu až dve vylúčenia. Na jedno stretnutie teda futbalovej kyslosti, či trpkosti až–až...

Potvrdil ju aj humenský tréner, i keď po zápase, v ktorom inkasujete gól z pokutového kopu a v priebehu stretnutia sú vylúčení dvaja hráči, mu veľmi do reči nebolo...

„Futbalová pravda je jednoduchá – ak nestrelíte gól, nemôžete vyhrať. My sme mali šance aj hernú prevahu, ale z gólu sa tešili iba domáci. Čo sa pokutového kopu týka, ku kontaktu došlo,“ poznamenal Martin Tongeľ.

Prísne vylúčenia

Už iný názor však Martin Tongeľ mal na situácie, ktoré viedli k humenským vylúčeniam. V 44. minúte šiel predčasne pod sprchy Peter Jakubčo, v poslednej minúte aj Martin Hreško.

„V prípade Jakubča to boli dve žlté karty. Prvú beriem, bol to faul, v druhom momente to však považujem za čistý výmysel. Jakubčo mal ruky od seba, vedľa tela. Na pokyn asistenta malo dôjsť k úderu lakťom. K žiadnemu nedošlo. V druhom prípade bol po faule na Hreška odpískaný faul. Domáci hráč dostal žltú kartu. Po kontakte ostal Martin Hreško v stojacej polohe na jednej nohe, snažil sa to ustáť. Domáci futbalista bol od neho ďaleko, no rozhodca v normálnom pohybe nohou videl oplácanie. Vo dvoch zápasoch na ihrisku súpera sme prišli o troch dôležitých futbalistov základného kádra. Všetko to boli viac ako prísne vylúčenia, až by som to mohol nazvať humenskou „poľovačkou“. Má to veľký vplyv na náš káder,“ mienil Martin Tongeľ.

Úder od diváka

A to mal kouč ŠK Futura na jazyku ešte aj situáciu z 80. minúty stretnutia...

„Bolo až nemysliteľné, čo sa stalo. Peter Šuľák sa chystal vhadzovať aut, keď ho jeden z divákov päsťou udrel do chrbta. Nehralo sa isto viac ako päť minút, na trávniku sa strhla mela, po zápase nám bolo oznámené, že sa vlastne nič nestalo... K tomu už nemám ani slov,“ podotkol skormútený Martin Tongeľ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trpký zápas: Gól z penalty a dvaja vylúčení