Trojgólová smršť lídra z Michaloviec zrazila Popradčanov na kolená

Sportnet|29. sep 2014 o 00:00

Michalovce mali skvelý vstup do zápasu, v polovici polčasu viedli rozdielom triedy.

Tréner Lajčák iba nechápavo krútil hlavou nad školáckymi chybami kľúčových hráčov.

MICHALOVCE. Doslova raketový vstup do sobotňajšieho domáceho stretnutia s Popradom mali futbalisti michalovského lídra, ktorí v úvodnej polhodine súboja spustili na svojho súpera oheň a síru a po niečo vyše dvadsiatich minútach hry viedli nad Podtatrancami rozdielom triedy, pričom prvý gól strelili už v 58. sekunde.

Pri troške šťastia mohol MFK Zemplín do prestávky viesť aj vyšším rozdielom, ale gól už nepridal. Napokon sa presadili aj hostia a pri Laborci sa tak zrodil výsledok 3:1.

Zápas trval pár minút

A tento rezultát je vzhľadom na priebeh prvého polčasu pre nováčika súťaže ešte mimoriadne lichotivý, pretože v prvých minútach bol Poprad zrelý na uterák a robil jednu hrúbku za druhou.

„Domácim sme prihrali na úvodné dva góly a bolo rozhodnuté, pretože nemohol som čakať, že s takým mužstvom sa nám podarí otočiť výsledok. Náš zápas tak trval iba pár minút,“ hovoril po stretnutí kormidelník FK Vladimír Lajčák, ktorého od nervov išlo na lavičke v prvom polčase roztrhnúť.

Po zmene strán však aj vďaka poľaveniu Michalovčanov podali jeho zverenci sympatický výkon, za ktorý boli odmenení čestným zásahom Lukáša Kubusa.

„Snažili sme sa hrať, prišli šance aj gól, ale skórovať mohol aj súper. Také školácke chyby kľúčových hráčov, tak tie trénera zrážajú na zem. Na koho, keď nie na nich, sa totiž môžete spoľahnúť,“ narážal V. Lajčák na hrúbky brankára Róberta Huszárika i stopéra Matúša Bendíka, po ktorých strelili domáci dva góly.

Inkasovaný gól mrzí

Kto prišiel v sobotu na michalovský štadión o čosi neskôr, nevidel prvý a možno aj druhý domáci gól. Žlto-modrí nadviazali v prvej 45-minútovke s Popradom na výkon z pohárového duelu proti Podbrezovej a opäť hrali veľmi dobre.

„Chceli sme zápas čím skôr rozhodnúť. Išli sme do neho s tým, že budeme napádať súpera a práve po pressingu sme dali prvé dva góly. Ani sme nečakali, že tak skoro budeme viesť dvojgólovým rozdielom. Vzápätí sme pridali aj tretí zásah a bolo po zápase,“ povedal kouč MFK Zemplín František Šturma.

Na margo druhého dejstva uviedol: „Prestriedali sme, dali sme príležitosť hráčom, ktorí sú vyťažovaní menej. Pohár nám zobral veľa síl, hráčov sme šetrili, takže už sa to iba dohrávalo. Mrzí ma inkasovaný gól, pri štandardke sme urobili hrubú chybu, keď sme po rohu nepokryli hráča.“

Jeho tím tak v druhej lige inkasoval gól po dlhých 474 minútach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trojgólová smršť lídra z Michaloviec zrazila Popradčanov na kolená