Trnavčania nezvládajú stres, fanúšikovia ich kritizujú

(Autor: SITA)
Pavol Spál|17. apr 2013 o 18:31

Karhan, najväčšia osobnosť ligy, sedí medzi náhradníkmi. Čakal som od neho viac pokoja, tvrdil kouč. Je to o zaťažených hlavách. Na hráčov je obrovský tlak. V Trnave im nikto nič neodpustí, tvrdil tréner Zelenský.

BRATISLAVA. Vlani jeho návrat sfanatizoval fanúšikov. Predáva najviac dresov, po trávnikoch slovenskej ligy nebehá nik skúsenejší. Miroslav Karhan (36 r.) je najväčšou osobnosťou súťaže. Pôsobil v bundeslige i v španielskej lige – ktoré patria medzi najlepšie na svete.

Trnava však momentálne hrá pod svoje možnosti a tréner Peter Zelenský si nedávno dovolil dovtedy nevídanú vec. Po ligovej remíze s Myjavou (1:1) posadil klubovú legendu na lavičku náhradníkov. „Vyčítal mi chyby,“ vysvetľoval Karhan, o ktorom išli chýry, že je v Trnave nedotknuteľným hráčom.

Najpopulárnejší Trnavčan nehral v dvoch zápasoch slovenského pohára (po výsledkoch 2:3 a 1:1 Trnava vypadla) ani v prestížnom ligovom derby proti Slovanu Bratislava (0:0). Mimo hry je tak už tri zápasy v rade.

Na Karhana sú iné kritériá

„Trénerove slová sú pre mňa zákonom. Nedovolil by som sa mu postaviť. Nie je to milé, ale beriem to s nadhľadom,“ vravel slovenský rekordér v počte reprezentačných štartov (107).

Priznal, že ho Zelenského rozhodnutie trošku nahnevalo. Vzťah medzi nimi však označil za priateľský. S koučom si tyká.

„Začal dobre, ale prišli zápasy, kde spravil chyby. Priznávam, urobili ich aj iní. Od Mira sme však čakali skúsenosť a pokoj. Nevyšlo mu to a museli sme niečo vyšpekulovať. Iné kritériá máme na Habánka, iné na Karhana. Skúsení hráči musia tím potiahnuť,“ vysvetľoval Zelenský.

Nechcel hrať stopéra

Karhan sa na jar presunul do stredu obrany, čo mu podľa neho nesedelo. „Tréner mi však vysvetlil, že ma potrebuje práve tam,“ tvrdil hráč.

Zelenský si s Karhanom všetko prediskutoval. „Nemáme žiadny problém. Zmena však zabrala. Nová stopérska dvojica (pozn. red. bez Karhana) hrá dobre, nie je dôvod ich meniť,“ dodal Zelenský.

„Miro by sa chcel posunúť na svoj pôvodný post - v strede poľa. Možno tam dostane šancu.“ Na otázku, či sa môže stať, že si už Karhan do konca sezóny nezahrá, kouč reagoval: „Nechcem o tom polemizovať.“ Karhan o skončení kariéry neuvažuje. „Z boja neujdem.“

Hlavne vďaka nemu vlani Trnava do posledného kola hrala o titul a skončila druhá. Fanúšikovia boli v eufórii. Trnavčania dosahovali výsledky nad svoje možnosti, v prebiehajúcej sezóne je to naopak.

Lietava sklamal

Trnavskí chuligáni boli na jeseň takí nazlostení, že napadli hráčov. Zhruba v polovici sezóny trénera Pavla Hoftycha nahradil Zelenský. Spravil výraznejšie zmeny v kádri, tím sa posilnil. „Súperi by sa mali v Trnave znova triasť, keď sa budú útoky valiť na ich bránu,“ šípil pred štartom jarnej časti legendárny Jozef Adamec.

Trnava sa v úvode vyšvihla, ale sedem kôl pred koncom opäť spadla na dno. „Jednoznačne je to o zaťažených hlavách a psychike. Hráči sú pod obrovským tlakom. V Trnave im nikto nič neodpustí, obecenstvo je kritické,“ tvrdil Zelenský, ktorý sa stal trénerom Spartaka od roku 1999 už šiestykrát. Vždy viedol tím iba dočasne.

„Skúsený Lietava mal byť posilou, ale absolútne sa nechytil. Mladý Augustini je veľký talent, ale v strese mu to nejde.

Trnavčania si nepripúšťajú, že by vypadli. „V žiadnom prípade. Urobíme všetko, aby sme ligu zachránili,“ uzavrel Zelenský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trnavčania nezvládajú stres, fanúšikovia ich kritizujú