Trnava bude mať najmodernejší štadión na Slovensku

(Autor: CITY ARENA)
TASR|7. nov 2012 o 13:26

S výstavbou plánujú začať v budúcom roku. Preinvestovať by sa malo 76 miliónov eur.


TRNAVA. Naprieč politickým spektrom v mestskom zastupiteľstve dostal v utorok 6. novembra zelenú prevod a predaj mestských pozemkov pod zamýšľanú City Arenu, ktorá má vyrásť v centre Trnavy na mieste futbalového štadióna Spartaka.

Mestskí poslanci odsúhlasili, že dohromady 3,5 hektára pozemkov spolu s nehnuteľnosťami v hodnote okolo 7,5 milióna eur získa budúci investor - spoločnosť City Arena za 1 euro.

Za to zmodernizuje a zhodnotí za zhruba 15 miliónov eur štadión Antona Malatinského, ktorý naďalej zostane v majetku mesta a spoločnosť si ho bude prenajímať nasledujúcich 30 rokov za 1 euro ročne.

Hotel, obchody i parkovisko

V susedstve štadióna postaví investor hotel, obchodné centrum, podzemné parkovisko a ďalšie prevádzky. Celkovo by sa malo preinvestovať najmenej 76 miliónov eur.

S výstavbou plánujú začať v budúcom roku, skončiť v roku 2014. Počas prác nájde zamestnanie 1500, v záverečnej fáze až 2000 ľudí, v prevádzke potom okolo 450.

Štadión Antona Malatinského sa má po prestavbe stať najmodernejším futbalovým stánkom na Slovensku a bude vyhovovať požiadavkám FIFA a UEFA. Kapacitu bude mať 19-tisíc divákov.

Radnica a zastupiteľstvo vnímajú postup, ktorý zvolili, ako výhodný pre mesto.

Mesto verí v oživenie centra

Finančné prostriedky na opravu štadióna samospráva nemá, od City Areny a jej obchodných prevádzok si sľubuje tiež oživenie centra Trnavy.

Primátor Vladimír Butko na zasadnutí zastupiteľstva uviedol, že je presvedčený, že každý z primátorov vyše 130 slovenských miest by s takýmto návrhom súhlasil a podporoval by ho.

Okrem ubytovania a obchodov projekt počíta aj s výstavbou nadúrovňového priechodu cez Hlbokú ulicu, multiplexu, na ulici Dolné Bašty vznikne pešia zóna, zaniknúť by mala časť komunikácie od amfiteátra po výjazd na Kollárovu ulicu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trnava bude mať najmodernejší štadión na Slovensku