Treťoligový ťahák už zajtra v Nižnej Myšli

Sportnet|15. máj 2009 o 00:00

Už len šesť kôl chýba do skončenia najvyššej regionálnej futbalovej súťaže, ktorá už takpovediac pozná svojho víťaza. Na čele peletónu je nováčik z Moldavy so šesťbodovým náskokom pred druhým Bardejovom, ktorý sa môže spoliehať na druhých, aby nachytali l

ídra na hruškách. Hornošarišania iste budú držať palce tretej Lokomotíve Košice, ktorá zajtra hostí Moldavu.

KOŠICE. Aj vzhľadom na postavenie oboch celkov tabuľky môžeme ich súboj označiť za šláger 25. kola.

Kožu nechcú lacno predať

V jarnej časti si obaja počínajú veľmi dobre, neprehrali ani raz a ťahajú sľubné série zápasov bez prehry. Moldava ich má na svojom konte 22 a železničiari po remíze vo Vysokých Tatrách ich majú desať. "Veľa vody sme v jesennom stretnutí v Moldave nenamútili. V prvom polčase sme sa držali, no v druhom sme už nehrali zodpovedne a vysoko prehrali. Od tejto prehry prešlo niekoľko mesiacov a veľa vecí sa zmenilo aj v našom mužstve. Po odchode Borzu aj Kurinčáka sme sa akoby viac zomkli a ťaháme za jeden povraz. Na hre vidieť prácu trénera Szénaya, ktorý sa nás snaží pripraviť na každé stretnutie čo najlepšie. Zatiaľ sa nám darí a verím, že zajtra nesklameme," hovorí kapitán Albín Mišenčík. S doterajšími dobrými výsledkami rastie aj sebavedomie mladému celku, ktorý v šlágri treťoligového kola nemá čo stratiť. Uvedomujú si to aj hráči, ktorí sa podľa slov ich kapitána na duel veľmi tešia. "Počas týždňa sme už hru súpera rozoberali nielen s trénerom, ale aj medzi sebou. Máme za sebou bežný mikrocyklus s regeneráciou a prípravou na sobotňajší duel. Poctivo trénujeme a nechceme predať svoju kožu lacno. Radi by sme súpera čo najviac potrápili," dodal A. Mišenčík.

Dôležitejšie sú víťazstvá ako výška skóre

Na lídra sa každý mančaft v jarnej časti snaží vytiahnuť a čo najviac mu znepríjemniť cestu za víťazstvom. V tejto časti sezóny stratil iba dva body po remízach v Giraltovciach a doma s Bardejovom. Na svojom konte má iba jednu prehru, a tak každé mužstvo má dvojnásobnú motiváciu prerušiť ich dlhú sériu. "V jeseni nás nikto nepoznal a darilo sa nám aj strelecky. Teraz sa všetci snažia urobiť maximum a snažia sa vytiahnuť dostupné zbrane, aby nás zdolali. Zajtra nás čaká ďalší duel a výnimočný môže byť iba tým, že hráme proti tretiemu celku tabuľky. V príprave sme nič nepodcenili a nesmieme poľaviť v koncentrácii ani počas zápasu. Snažím sa pomôcť mužstvu, aby vyhralo a nie je dôležité, či strelím gól ja, alebo niekto iný," hovorí najlepší strelec tretej ligy Roman Jurko. Priznal, že výška skóre nie je rozhodujúca, ak sa vyhráva a mužstvo kráča za svojím cieľom. Moldavčania v odvete inkasovali iba dva góly, čo len svedčí o ich dobrej defenzívnej hre celého mužstva. Tucet gólov nie je zlým vysvedčením, ale ich zajtrajší súper dal o štyri viac. Jarným strelcom je Rasťo Chmelo z Lokomotívy, ktorý by iste vymenil doterajšie góly za jeden, ktorý by bol víťazným. Šláger tretej ligy sľubuje zaujímavý futbal a dá sa očakávať, že diváci si nájdu cestu do Nižnej Myšle.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Treťoligový ťahák už zajtra v Nižnej Myšli