Treťoligisti majú v každom kole o čo hrať

Sportnet|15. apr 2011 o 00:00

Po dvoch stredajších dohrávaných stretnutiach je tabuľka najvyššej regionálnej futbalovej súťaže už kompletná a značne vyrovnaná v hornej, strednej či dolnej časti, kde viacerým celkom poriadne tečie do topánok.

Bodové rozdiely nie sú veľké, na čele je dvojica Lok. Košice a Moldava so 45 bodmi, na dne V. Tatry a Stropkov s 19. Iba dva ich delia od desiateho Veľkého Šariša.

KOŠICE. Posledná priečka už niekoľko kôl patrí hráčom Vysokých Tatier, ktorí ani v dohrávanom stretnutí s nováčikom zo Svitu sa nedokázali strelecky výraznejšie presadiť, aby dosiahli druhé víťazstvo v rade a prepustili tak pomyselného čierneho Petra súperom.

Na svojom konte majú iba tri body za víťazstvo nad Krásnou, ktorá v tejto časti sezóny kráča od prehry k prehre. S jedným bodom uzatvára jarnú tabuľku.

Na druhej strane na jej čele sú hráči Slovana Giraltovce, keď nazbierali 15 bodov vrátane troch z jesennej predohrávky. V nasledujúcich štyroch v tomto roku mali výhodu domáceho prostredia a dokonale to využili a prepracovali sa už na tretie miesto tabuľky.

Svidník sa derie dopredu

S jarnými výsledkami aj výkonmi vládne pod Duklou spokojnosť, keď hráči Svidníka získali v piatich kolách 11 bodov a upevnili si miesto v hornej polovici tabuľky. V solídnej forme sa ukázali zverenci trénera Pavla Piršča aj v stredajšej dohrávke so Stropkovom, ktorý zdolali rozdielom triedy 3:0.

"Tešia ma nielen body, ale aj hra mužstva a verím, že to bude mať dlhšie pokračovanie," rozhovoril sa kormidelník P. Piršč. "V posledných sezónach sme mali stále veľmi dobrú jarnú časť. Ak si dobre spomínam, tak sme v jednom roku neprehrali v jarnej odvete dvanásť stretnutí v rade a nebol by som proti, ak by sme sa k tomu teraz priblížili. Pred nami sú však náročné stretnutia, preto musíme stáť pevnými nohami na zemi. Streleckú fazónu vychytil Vyravec a pokiaľ mu to bude sypať, iste aj body budú pribúdať na naše konto." Futbalisti Svidníka pomaličky bodovo dobiehajú celky nad nimi, pričom len štyri ich delia od tretieho miesta. Pri trojbodovom to nie je veľká strata a pri súčasnej forme mužstva môžeme očakávať ich útok do prvej päťky.

Nad postupom neuvažujú

Moldavské béčko dokázalo po štyroch kolách zmazať trojbodové manko na lídra - Lokomotívu Košice a posledná tretina sezóny sa začína, ako sa hovorí, od začiatku.

"S doterajšími výsledkami môže vládnuť spokojnosť, keď sme vyhrali tri stretnutia na súperových ihriskách a iba jedno v domácom prostredí. Ideme od zápasu k zápasu a zatiaľ sa nám darí. Verím, že to bude trvať čo najdlhšie," hovorí kapitán moldavskej rezervy Ľubomír Maďarik.

Po úspešných výsledkoch a solídnych výkonoch je mužstvo nabažené a rado by pokračovalo vo víťaznom ťažení. "S úspešnými výsledkami prichádza aj pohoda do hry a každý z nás chce vyhrávať. Zatiaľ nám to vychádza a bol by som rád, ak by to bolo čo najdlhšie," prezrádza kapitán moldavskej rezervy.

Vôbec sa nebráni tomu, ak by neprehrali do konca sezóny, ale jedným dychom dodáva, že to vôbec nebude ľahké.

"Súperi sa snažia proti nám hrať prevažne so zabezpečenou obranou, cez ktorú sa niekedy ťažko presadzuje. Aj proti Stropkovu sme sa dlho trápili a víťazný gól dali až v závere. Aj preto nemôžeme podceniť nič v príprave či samotnom zápase."

V nedeľu druhý celok tabuľky hostí posledné Vysoké Tatry. "Bude to iste náročný duel, lebo každý od nás očakáva výraznejšie víťazstvo. Súboje s celkami z dna tabuľky sú niekedy ťažšie. Verím, že sa dokážeme presadiť svojou hrou a potešíme divákov gólmi a víťazstvom," neskrýva ambície kapitán béčka Moldavy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Treťoligisti majú v každom kole o čo hrať