Tretie basketbalové podtatranské derby sa hrá vo Svite

Podtatranské derby. Svit dnes čaká Spišská Nová Ves.
Podtatranské derby. Svit dnes čaká Spišská Nová Ves. (Autor: riso)
Sportnet|15. dec 2012 o 00:00

V poradí už tretie podtatranské derby tejto sezóny je na programe v sobotu v Iskra Aréne vo Svite.

Domáce „medvede“ sa pokúsia vybojovať si prvé víťazstvo nad Spišiakmi v tomto súťažnom ročníku.

SVIT. V 1. kole prehral Svit doma vysoko 65:91, v 10. kole na Spiši tesne 85:93. V uplynulom kole videli diváci vo Svite drámu, ktorá sa rozhodla až v záverečných sekundách hry. Domáci po zbabranej koncovke podľahli Komárnu 86:89 a nenadviazali tak na predchádzajúce víťazstvo nad Handlovou 82:69.

„V podstate celý zápas sme viedli, diktovali sme hru a na konci sme to takto pokazili. Zbytočnými chybami sme dostali súpera na koňa. Žiaľ, taký je šport, túto sezónu sa nám nedarí. Veril som, že týmto zápasom, ak by sme ho zvládli, to pretrhneme a že pôjdeme víťazne ďalej. Musíme sa z toho poučiť a naďalej pracovať. Ja verím, že v najbližšom súboji sa to už prelomí,“ konštatoval po nešťastnej prehre s Komárnom kapitán Iskry Svit Eduard Znanec.

Bezprostredne po skončení duelu mal americký tréner Svitu David Solomon svojim zverencom čo povedať. Predovšetkým úplne zbytočná diskvalifikačná chyba Hendersona 14 sekúnd pred koncom sa výrazne podpísala pod tesnú prehru v koncovke.

„Neviem, či to bol skrat. Podľa mňa to ten hráč nafilmoval, využil nepozornosť rozhodcov. Z môjho pohľadu si iba pozerali do tváre a on čakal, kedy proti nemu urobí Henderson nejaký pohyb a zvalil sa na zem. Určite by sa to ale nemalo stávať. Tréner nám vyčítal hlavne disciplínu, druhý polčas sme začali zle a dovolili súperovi chytiť sa. No a koncovku by sme mali zvládnuť s chladnejšou hlavou. Svojimi chybami na konci sme ponúkli hosťom víťazstvo,“ poznamenal Znanec.

Znanec: Naša hra sa zlepšuje

Napriek prehre s Komárnom to bol zo strany Sviťanov jeden z najlepších výkonov v tejto sezóne. Na to by bolo potrebné nadviazať aj v ďalších súbojoch.

„Myslím si, že naša hra sa zlepšuje. Komárno je v reálnej tabuľke na prvom mieste a hrá naozaj dobre. O to viac ale mrzí, že sme to nedotiahli do víťazného konca. Pevne však verím, že v zlepšených výkonoch budeme pokračovať a že konečne chytíme víťaznú fazónu. Čaká nás derby zápas, v ktorom nikdy nie je jasný víťaz. Spišiakom máme čo vracať, doma už jednoducho musíme zabrať,“ zdôraznil Znanec.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tretie basketbalové podtatranské derby sa hrá vo Svite