Tretia liga má predsa 16 tímov, Šarišské Michaľany vypadli

Po popradskom béčku vypadli zo zoznamu treťoligistov aj Šarišské Michaľany.
Po popradskom béčku vypadli zo zoznamu treťoligistov aj Šarišské Michaľany. (Autor: Attila Mikloško)
Daniel Dedina|7. júl 2020 o 18:25

Spišské Podhradie aj TU Košice postupujú priamo.

VÝCHODNÉ SLOVENSKO. Z hľadiska počtu účastníkov III. futbalovej ligy Východ v ročníku 2020/21 sa v uplynulých dňoch a hodinách odohrávala netradičná preskáčka.

Po tom, čo Športovo-technická komisia Východoslovenského futbalového zväzu zamietla prihlášku Popradu B, bolo najprv prihlásených len 15 tímov.

Keďže uplynulý ročník v regionálnom futbale bol anulovaný, čím sa vrátil do stavu z 2. júla 2019, nastali búrlivé diskusie o tom, ako sa má postupovať pri doplnení súťaže.

Skraja tohto týždňa padlo rozhodnutie o tom, že právo štartu vo vyššej súťaži získajú zástupcovia oboch vetví štvrtej ligy, to znamená Spišské Podhradie i Slávia TU Košice.

A tak v tretej lige chvíľu figurovalo až 17 mužstiev.

Ani to už neplatí.

Šarišské Michaľany, ktoré sa do súťaže prihlásili, ale po odstúpení sponzora nad nimi visel otáznik, zo zoznamu treťoligistov v utorok vypadli.

Neuhradili faktúry načas

„Šarišské Michaľany neboli zaradené do súťaží VsFZ pre nesplnenie podmienok súťažného poriadku, rozpisu súťaže a úradnej správy z 15. mája,“ zdôvodnil tento krok predseda ŠTK VsFZ Štefan Olšavský.

Spomínaná úradná správa vyzýva na uhradenie všetkých záväzkov za predchádzajúci súťažný ročník a štartovného za ten súčasný v májovej a júnovej zbernej faktúre v dobe splatnosti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tretia liga má predsa 16 tímov, Šarišské Michaľany vypadli