Trénera Filca bude povzbudzovať aj vnučka

Ján Filc
Ján Filc (Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|14. jan 2010 o 21:54

Tréner hokejistov Ján Filc neustále nosí plnú hlavu kombinácií. Od definitívnej nominácie, v ktorej vetrí svoju šancu ešte osem náhradníkov, až po presilovkové zloženia.

BRATISLAVA. Devätnásteho februára oslávi Ján Filc 57. narodeniny. V každom prípade vo Vancouvri. Otázna je nálada, ktorá bude určite závislá od výsledkov prvých dvoch zápasov s Čechmi a Rusmi na olympijskom turnaji.

Kouč majstrov sveta z Göteborgu 2002 nie je idealista. V priebehu štyroch mesiacov toho roku ho fanúšikovia najprv preklínali po nepostupe z kvalifikačnej skupiny na hrách v Salt Lake City a po návrate zo šampionátu v Göteborgu vynášali do nebies.

„Vo Vancouvri hráme do istej miery vabank. Opierame sa o skúsených hráčov, lebo nemáme na výber. Vždy náročným fanúšikom by bolo nezodpovedné hovoriť o medaile, no zároveň možno alibistické nepripustiť aj takú možnosť," načrtol neľahkú východiskovú pozíciu tréner.

Nielen Vancouverčania o svojom meste hovoria, že je najkrajším i najpríjemnejším miestom na život. Polohou, ponukou relaxu a tolerantnosťou. Náš tréner potajme dúfa, že práve v ňom príde čas, aby uvoľnenosť vancouverskej atmosféry pozitívne odľahčila hokejky jeho hráčov.

Pôsobisko útočníka Canucks Pavla Demitru dobre pozná aj Ján Filc. Za svoje trvalé bydlisko si ho dávnejšie vybrali obe jeho deti.

Tridsaťjedenročný syn Róbert, bývalý brankár, ktorý má za sebou štart aj v slovenskej reprezentácii, bude chodiť otcov tím povzbudzovať aj so štvorročnou dcérkou Biankou. Popri robote v softvérovej firme na spracovanie a vyhodnotenie športových dát si chodí zahrať hokej v nižšej súťaži. Ale už nechytá, korčuľuje v obrane.

O rok mladšia Eva Filcová, bývalá úspešná slovenská reprezentantka v modernej gymnastike, má tiež trvalé bydlisko vo Vancouvri. Vyštudovaná fyzioterapeutka trénuje deti aj preto, že zatiaľ si to môže dovoliť. Vlastné ešte nemá. S tým súvisí aj jej hobby. „Nedávno sa mi sama nad sebou schuti zasmiala, že je asi najstaršou modelkou na svete," usmial sa aj jej otec nad výsledkom dlhodobého prehovárania istej modelingovej agentúry. Nedávno sa Eva Filcová prešla po móle v indickom Dillí.

V čase olympiády budú minimálne štyria Filcovci vo Vancouvri naživo. S túžbou, aby si aj hokejisti užili mesto i miesto na turnaji čo najdlhšie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Trénera Filca bude povzbudzovať aj vnučka