Tréner Žiliny Hapal: Nemáme prepychový káder

Ceesay, ktorý azda najvýraznejšie pomohol k postupu do Ligy majstrov,  by mal v Žiline zostať.
Ceesay, ktorý azda najvýraznejšie pomohol k postupu do Ligy majstrov, by mal v Žiline zostať. (Autor: PRE SME – TIBOR SOMOGYI)
Pavol Spál|2. feb 2011 o 20:20

Žilinčania sa posilnili a momentálne majú ešte kvalitnejší tím ako v keď hrali Ligu majstrov. Slovan získal dribléra Milinkoviča, Žilinčania majú prebytok elitných útočníkov.

Žilinčania sa posilnili a momentálne majú ešte kvalitnejší tím ako v keď hrali Ligu majstrov. Slovan získal dribléra Milinkoviča, Žilinčania majú prebytok elitných útočníkov.

BRATISLAVA. Na jeseň suverénne vládla domácej lige a hrala prestížnu Ligu majstrov. Žilina fungovala na troch frontoch (Corgoň liga, domáci pohár, Liga majstrov).

Takmer hrala súťažné zápasy dvakrát do týždňa, čo nebýva na slovenské pomery zvykom. Žilinčania majú pred jarnou časťou šesťbodový náskok pred Senicou, najväčší rival Slovan (piaty v tabuľke) stráca až dvanásť bodov. Žilina navyše už nebude hrať európsky pohár.

Futbaloví agenti predpokladali, že majster sa cez zimu zbaví viacerých elitných a drahých hráčov. Omyl. Žilina sa posilnila. Výrazne.

Z Grécka prišiel bývalý reprezentant Zdeno Štrba, do útoku najlepší strelec Banskej Bystrice Róbert Pich i skúsený Ivan Lietava (Turecko). Odchody sú nepatrné. Káder s výnimkou Argentínčana Vittora a Vladaviča neopustil nik.

Šepkalo sa, že odíde hlavný hrdina postupu do Ligy majstrov Ceesay či reprezentačný stopér Pečalka. Reprezentant Gambie však už čoskoro predĺži zmluvu. Za Pečalku podľa prezidenta klubu Antošíka neprišla ponuka adekvátna jeho kvalitám.

Komfortný tím

„Určite sme sa posilnili. Ale či budeme silnejší, sa ukáže až na ihrisku,“ vravel žilinský tréner Pavel Hapal.

V útoku má momentálne k dispozícii päť, na slovenské pomery elitných útočníkov (Pich, Lietava, Oravec, Ceesay, Majtán). V strede zálohy adeptov na reprezentáciu Ježa, Bella či Štrbu.

„Uplatnenie sa nájde pre všetkých. Sezóna je dlhá. Niekedy prídu i zranenia či tresty,“ tvrdil Hapal, ktorý odmietol, že by mal komfortný káder.

„Nie, nejde o prepych. Iba v konkurenčnom prostredí môžeme hráčov a klub posunúť vyššie. Už pripravujeme tím na ďalšiu sezónu európskych súťaží. Chceme byť konkurencieschopní i v Európe,“ vysvetľoval Hapal.

Slovan získal Milinkoviča

Najväčší žilinský rival Slovan skúša počas zimnej prestávky viacerých hráčov, no skutočnou prvou posilou by mal byť až Marko Milinkovič, ktorý mal včera prestúpiť z Košíc.

„Výška odstupného je na adekvátnej úrovni vzhľadom na to, že o necelý polrok sa mu končí zmluva,“ tvrdil prezident Košíc Blažej Podolák.

Server transfermarkt.de odhadol cenu srbského stredopoliara na 375­-tisíc eur. Iba dvadsaťdvaročný Milinkovič je výborný technik a driblér. Na jeseň bol opäť najproduktívnejším Košičanom.

„Je to klasický ľavák, ktorý nám chýbal. Košice už prerástol. Pôsobenie u nás by mu mohlo pomôcť,“ tvrdil viceprezident Slovana Petr Kašpar.

„Milinkovič je výborný futbalista. Záleží, či sa dokáže sústrediť na futbal. Udialo sa okolo neho veľa vecí. Vravelo sa, že má odísť do Barcelony,“ zhodnotil nákup konkurencie Žilinčan Hapal.

Slovan predal reprezentačného stopéra Salátu (ruský Rostov). Podľa Kašpara majú na jeho post dôstojnú náhradu z vlastných zdrojov (Dosoudil, Jánošík, Dobrotka).

„Hráčov máme pomerne dosť. Pre nás je dôležité, aby boli zdraví a mohli trénovať. Potom pôjdu výkonnostne hore,“ dodal Kašpar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréner Žiliny Hapal: Nemáme prepychový káder