Tréner Štefan Mihalík oslávil päťdesiatku

Oslávenec Š. Mihalík.
Oslávenec Š. Mihalík. (Autor: jac)
Sportnet|20. aug 2014 o 00:00

V pondelok oslávil okrúhle narodeniny dlhoročný futbalový mládežnícky tréner v 1. FC Tatran Prešov Štefan Mihalík.

V pondelok oslávil päťdesiate narodeniny dlhoročný futbalový mládežnícky tréner v 1. FC Tatran Prešov Štefan Mihalík.

PREŠOV. Viac rokov tiež pôsobil pri mládežníckych reprezentačných výberoch Slovenska. Bol asistentom trénera slovenskej šestnástky, sedemnástky a osemnástky.

„Pôsobiť v reprezentácii je v prvom rade česť,“ zdôraznil jubilant. „Tú česť som mal šesť rokov. A dalo mi to, čo sa nikde nedočítate. Získal som praktické skúsenosti, bol som priamym účastníkom konfrontácií s reprezentačnými výbermi a to sa naštudovať nedá.“

V Tatrane Prešov získal v sezóne 2001/2002 s mladšími dorastencami titul majstra Slovenska, v ročníkoch 2003/2004 a 2004/2005 bol s mladšími dorastencami strieborný a v sezóne 2010/2011 bronzový. So staršími dorastencami Tatrana dosiahol bronzovú pozíciu. Bol aj vedúcim športových tried v Prešove so zameraním na futbal.

Boli sme zvedaví, ako sa Štefan Mihalík k trénerskej práci dostal a čo preň znamená.

„S hráčskou kariérou som musel skončiť veľmi skoro po vážnom zranení na vojenčine. Potom ma jedného dňa oslovil prešovský tréner Ladislav Dvorščák - zasvätil ma do tohto na Slovensku ťažkého, ale úžasného povolania,“ prezradil nám jubilujúci tréner. Venuje sa mu už dvadsaťtri rokov a ako nám povedal, v jeho prípade je to spojenie práce s koníčkom. Futbal sa mu stal súčasťou života, pôsobenie v ňom doslova drogou.

Pod jeho rukami rástli futbalisti ako Jozef Talian, Michal Piter-Bučko, Ľuboš Belejík, Michal Krajník, Martin Baran, Matúš Marcin, Lukáš Micherda. Štefan Mihalík je v súčasnosti v 1. FC Tatran Prešov koordinátorom mládeže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Štefan Mihalík oslávil päťdesiatku