Tréner Mourinho: Sklamal ma obľúbený rozhodca

(Autor: SITA/AP)
Sportnet|1. máj 2013 o 07:33

Portugalský tréner naznačil po vypadnutí v semifinále Ligy majstrov s Dortmundom, že Real Madrid možno vymení za anglický tím.

„Howard Webb je ideálny rozhodca, dostatočne skúsený zo zápasov na najvyššej úrovni,“ povedal pred rokom o anglickom rozhodcovi José Mourinho.

Nečudo, vo finálových zápasoch vedených Webbom získal Mourinho anglický Ligový pohár s Chelseou a neskôr aj trofej pre víťaza Ligy majstrov s Interom Miláno.

V utorok bol však Webb pravdepodobne svedkom Mourinhovho rozlúčkového zápasu v Lige Majstrov na lavičke Realu.

A nezaobišlo sa to bez kontroverzných rozhodnutí. V úvode zápasu odoprel domácim penaltu, v druhom polčase nezapískal pred šestnástkou Dortmundu jasnú ruku. „

Jeden z mojich najobľúbenejších rozhodcov ma dnes sklamal,“ povedal po zápase Mourinho pre ITV.

Klopp: Finále sme si zaslúžili

Webbow výkon sa nepáčil ani trénerovi Dortmundu Jürgenovi Kloppovi. Podľa Nemca bol Webb pri posudzovaní zákrokov k domácim veľmi zhovievavý.

"Bol to bláznivý zápas. Od prvých sekúnd robili hráči Realu Madrid veci, aby si naklonili rozhodcu na svoju stranu. Museli sme ostať pokojní, zbytočne nereagovať a neodplácať. Myslím, že Ramos mohol urobiť Robertovi Lewandowskému, čo chcel, a aj tak mu nič nehrozilo. Nereagovať bolo dôležité. Zotrvávali sme pri našej hre až do konca a myslím, že sme si zaslúžili finále vo Wembley," povedal Klopp.

Na hráčov bol Mourinho hrdý

Na výkon svojich hráčov bol Mourinho hrdý. O osude dvojzápasu podľa neho rozhodol prvý duel.

„Dnes sme ukázali charakter aj túžbu a takmer sme to dokázali. Aj vďaka fantastickému publiku. V prvom zápase sme však hrali veľmi zle a za to sme potrestaní.“

Súhlasil aj Cristiano Ronaldo: „Dnes sme dokázali, že sme lepší ako oni. Kľúčové však bolo skóre prvého zápasu.“

Mourinho po zápase pripustil koniec madridskej epizódy. Na otázku, či bude v Reale aj v ďalšej sezóne, odpovedal: „Možno nie. Chcem byť tam, kde ma ľudia majú radi.“

Naznačil aj, kam by mohli smerovať jeho ďalšie kroky.

„V Anglicku ma majú radi. Fanúšikovia aj médiá. A viem aj o niekoľkých anglických kluboch, ktoré ma majú radi. Najmä o jednom,“ naznačil Mourinho, že osudové spojenie s jeho milovanou Chelsea by sa mohlo obnoviť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Tréner Mourinho: Sklamal ma obľúbený rozhodca