Už pri podpise vedel, čo ho čaká. Magoni je v Rakúsku pod veľkým tlakom

Livio Magoni.
Livio Magoni. (Autor: Jozef Jakubčo)
Nikola Baďová|19. jan 2023 o 21:35

Podľa bývalého trénera má Vlhová dobré výsledky.

Talian LIVIO MAGONI trénoval v minulosti aj Petru Vlhovú. So slovenskou lyžiarkou získal veľký krištáľový glóbus. Vlani spolupracoval s Metou Hrovatovou zo Slovinska, ktorá však nečakane ukončila kariéru. 

Pred sezónou prešiel do rakúskeho lyžiarskeho tímu a jeho zverenkyňou sa stala elitná slalomárka Katharina Liensbergerová. 

„Zaskočilo ma to. Na jednej strane som z toho prekvapený, na druhej strane som rád, že sa dostal do top tímu Rakúska.

Získal pod seba pretekárku, ktorá ma potenciál a ktorú môže rozvíjať,“ komentoval prestup Vlhovej asistent trénera Matej Gemza, s ktorým dlhé roky spolupracoval.

Výsledky rakúskych žien však zaostávajú za očakávaniami.

Prvé vystúpenie v slalomových pretekoch v Levi si vyslúžilo tvrdú kritiku. Pred Rakúšankami skončili i mladé chorvátske slalomárky. 

V rozhovore sa dozviete:

  • Ako sa spolupracuje s Katharinou Liensbergerovou?
  • S kým je v kontakte z tímu Vlha? 
  • Prečo ho koniec kariéry Mety Hrovatovej neprekvapil?  
  • Ako hodnotí výkony Mikaely Shiffrinovej? 

Iba tri umiestnenia v prvej dvadsiatke boli podľa šéftrenera žien Thomasa Trinkera alarmujúce. „Technicky nie sme na takej úrovni, ako sme predpokladali. Očakávali sme oveľa viac. Dokonca by som povedal, že je neprijateľné, čo sa nám stalo," priznal pre ORF. 

Katharina Liensbergerová sa najvyššie umiestnila na piatom mieste v obrovskom slalome v Killingtone, v nočnom slalome vo Flachau bola šiesta. Držiteľke malého glóbusu za slalom spred dvoch rokov patrí v prebiehajúcej sezóne až 14. priečka v hodnotení disciplíny. 

„Potrebujeme jeden dobrý výsledok. Lyžovanie je rakúsky národný šport a cítime veľký tlak. Katharina je najlepšia lyžiarka v krajine a je zrejmé, že vo zväze chcú vidieť výsledky,“ prezradil Livio Magoni v rozhovore pre Sportnet. 

Sledujete výsledky Petry Vlhovej v aktuálnej sezóne? 

Áno. Myslím si, že má dobré výsledky. Získala niekoľko pódiových umiestnení. Každý musí byť spokojný s tým, čo doteraz urobila. Nie je to jednoduché. Sú to preteky Svetového pohára a každý sa tlačí dopredu. 

Ste s niekým v spojení z jej tímu? 

Iba s Matejom Gemzom. Nehovoríme však spolu o pretekoch, ale skôr o osobných veciach. Keď som pracoval s Petrou, tak sme s Matejom bývali päť rokov v jednej izbe. Za ten čas sme sa stali skutočnými priateľmi. 

Tento rok ste začali trénovať rakúske lyžiarky. Ako sa vám pracuje?  

Je to veľký rozdiel. Rakúsky lyžiarsky tím je veľká organizácia. Mám zodpovednosť za výkony Kathariny Liensbergerovej. Máme dva tímy, ale ja som prioritne pri Katharine. Je to odlišná situácia, ale zvládame to. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Už pri podpise vedel, čo ho čaká. Magoni je v Rakúsku pod veľkým tlakom