Tréner Kaid sledoval naživo „žulovú" obranu Honvédu

Slovenský rodák. V bránke Honvédu kraľuje bývalý slovenský, neskôr maďarský reprezentant István Gergely.
Slovenský rodák. V bránke Honvédu kraľuje bývalý slovenský, neskôr maďarský reprezentant István Gergely. (Autor: reuters)
Marián Špacai|9. nov 2010 o 00:00

„Maďarské dni" trénera Róberta Kaida sa nateraz skončili - v piatok bol v Budapešti, v sobotu v Komárome. O päť dni bude v hlavnom meste južných susedov opäť, ale už naostro. Vodní pólisti ČH Hornets tam budú hrať osemfinále Pohára LEN.



KOŠICE. Kormidelník košických sršňov bol v piatok sledovať osemfinálového súpera v Pohári LEN Honvéd Budapešť v ligovom zápase. Na druhý deň bol za hranicami znova, lebo ČH Hornets hral zápas najvyššej slovenskej súťaže s Komárnom a to hráva svoje domáce duely v neďalekom maďarskom Komárome. Sršni vyhrali nad extraligovým outsiderom hladko 20:5, oveľa dôležitejšie však boli poznatky z hry Honvédu.

Nedajú súperovi čas

„Honvéd vyhral nad Pécsom 9:4. Z toho, čo som videl, musím povedať, že nás čaká veľmi kvalitný súper," vracal sa tréner Kaid z Budapešti s hlavou plnou starostí, ako prebiť skvelú, priam „žulovú" obranu Honvédu. „Majú ju perfektne zabezpečenú. Nevymýšľajú v nej nič extra, hrajú ju klasicky, ako 90 percent mužstiev. Avšak neskutočne agresívne. Útočník súpera nemá čas rozvinúť kombináciu, okamžite je atakovaný, idú mu po lopte. Veľa akcií Pécsu sa končilo tak, že ani nezakončili, len zahodili loptu do kúta. Čo vystrelili z diaľky, to skúsený brankár, slovenský rodák Gergely, pochytal."

Honvéd obsadil vlani v nabitej maďarskej lige piate miesto, preto sa už "nevošiel" do Euroligy. Po štyroch kolách tohto ročníka zatiaľ nepozná premožiteľa, ale ešte nehral s tými najlepšími.

Prvé stretnutie osemfinále Pohára LEN je na programe v nedeľu v Budapešti. Sršni by radi dosiahli taký výsledok, aby aj odveta 18. decembra v Košiciach ešte bola zaujímavá. „Honvéd má možno mladšie mužstvo ako v minulosti, ale títo hráči majú vynikajúci fyzický fond. Sú to všetko chlapi okolo 190 centimetrov a 100 kíl. Práve preto sa spoliehajú predovšetkým na dôraznú obranu."

Atakovala ich viróza

Košičania, hoci favoritmi rozhodne nebudú, sa však nevzdávajú. I keď v minulých dňoch ich trochu trápila akási viróza, pre ktorú Karol Bačo ani necestoval na zápas do Komárna. „Bol chorý, vynechal nejaké tréningy. Takisto sa sťažoval aj Hrošík, ale verím, že je to už za nami a choroby nám problémy so zostavou v sobotu neurobia," dodal R. Kaid. S Košičanmi tento týždeň začal opäť trénovať aj Janíček, ktorého si pre Pohár LEN „požičali" z Bratislavy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Kaid sledoval naživo „žulovú" obranu Honvédu