Tréner chváli Handzuša: Pre mužstvo je veľmi užitočný

Michal Handzuš je pre mužstvo veľmi užitočný. Na fotke v bielom drese Chicaga v zápase s Coloradom.
Michal Handzuš je pre mužstvo veľmi užitočný. Na fotke v bielom drese Chicaga v zápase s Coloradom. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. apr 2014 o 11:12

Tréner Chicaga Joel Quenneville o Michalovi Handzušovi hovorí, že sa nedá ani opísať, čím všetkým je pre mužstvo užitočný.

NEW YORK. Slovenský útočník Michal Handzuš asistenciou prispel k domácemu víťazstvu Chicaga 2:0 nad St. Louis v pondelňajšom treťom zápase 1. kola play-off Západnej konferencie zámorskej hokejovej NHL.

Stanley Cup obhajujúce Chicago v tejto sérii hranej na štyri víťazstvá znížilo na 1:2.

Tréner Chicaga Joel Quenneville pochválil svojich hráčov za obetavosť a bojovnosť a osobitne vyzdvihol defenzívnu prácu 37-ročného stredného útočníka Michala Handzuša, ktorý zblokoval tri strely súperových hráčov.

Je to bojovník

Už počas druhého zápasu ho v posledných minútach riadnej hracej doby staval na vhadzovania, Handzuš toho odohral veľa.

"Je to bojovník a typ hráča, ktorý nechá na ľade všetko. Nedá sa ani opísať, čím všetkým je pre mužstvo užitočný. Je to veľký profesionál," povedal Quenneville o Handzušovi, ktorý je určite jedným z lídrom mužstva.

"Kadečo vám víri v hlave, keď prehráte dvakrát v predĺžení a pritom ešte v tretej tretine vediete. Tento tím však v ostatných pár rokoch prekonal veľa zložitých situácií a tak to je aj teraz. Máme lídrov, ktorí odvádzajú v zlomových momentoch výbornú prácu a ťahajú za sebou celé mužstvo," uviedol pre server NHL brankár Corey Crawford, ktorý sa blysol 34 zákrokmi a shutoutom.

Skandovali jeho prezývku

Handzuš strávil tri minúty a 45 sekúnd na ľade počas oslabenia, viackrát sa nebojácne hodil do strely a za svoj obetavý výkon si vyslúžil skandovanie fanúšikov, ktorí kričali jeho prezývku "Zeus".

"Nestáva sa často, že počujem skandovanie môjho mena, alebo prezývky. Dnes som to ale vnímal a bolo to príjemné," povedal Handzuš pre chicagotribune.com.

Hoci mu poklonu za výkon zložili kapitán Jonathan Toews aj tréner Joel Quenneville, ktorý ho nazval vojakom, nebol 37-ročný Slovák zo sebou spokojný. "Zblokoval som nejaké strely, ale to bolo všetko. Cítim, že viem hrať lepšie," povedal Handzuš.

Play-off NHL, Západná konferencia

Chicago - St. Louis 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

- stav série: 1:2

Góly: 5. Toews (Keith, Brookbank), 60. Krüger (Saad, HANDZUŠ)

Michal Handzuš odohral 12:18 min, 1 asistencia, 1 plusový bod, 3 zblokované strely, 42% úspešnosť na vhadzovaní (5 z 12), vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu, Marián Hossa (obaja Chicago) odohral 19:47 min, 4 strely na bránku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner chváli Handzuša: Pre mužstvo je veľmi užitočný