Tréner Bosny: Hráči sú z prehry so Slovákmi deprimovaní

Tréner Sušič po prehre so Slovenskom.
Tréner Sušič po prehre so Slovenskom. (Autor: SITA/AP)
TASR|9. sep 2013 o 15:56

Tréner Bosny a Hercegoviny Safet Sušič si myslí, že jeho zverenci Slovákov podcenili.

SARAJEVO. Trénera futbalistov Bosny a Hercegoviny Safeta Sušiča po prvej prehre v kvalifikácii MS 2014 so Slovenskom (0:1) kritizujú fanúšikovia aj médiá.

Bosniaci sú síce aj na čele G-skupiny, ale rovnaký počet 16 bodov má aj druhé Grécko. Tretie Slovensko má o štyri body menej. Odveta medzi Bosnou a Slovenskom je na programe v utorok v Žiline.

Tabuľka G-skupiny:

1. Bosna a Hercegovina 7 5 1 1 23:4 16
2. Grécko 7 5 1 1 8:4 16
3. Slovensko 7 3 3 1 8:5 12
4. Lotyšsko 7 2 1 4 8:15 7
5. Litva 7 1 2 4 5:10 5
6. Lichtenštajnsko 7 0 2 5 3:17 2

Sušič: Viniť môžeme sami seba

Bývalý útočník Juhoslávie Sušič si získal uznanie futbalovej verejnosti za ofenzívny prejav, pretože do piatkového duelu dali jeho zverenci 23 kvalifikačných gólov.

"Za prehru sa môžeme hnevať len sami na seba a teraz môžme len vyvrátiť názor množstva fanúšikov, ktorí si myslia, že sú väčší odborníci na tím Bosny ako jeho súčasný tréner," povedal 58-ročný kouč pre denník Oslobodenje.

"Odmietam kritické slová na adresu našej zostavy, pretože ak by som poslal na ihrisko inú zostavu a aj tak by sme prehrali, vyšlo by to rovnako. Fanúšikovia však nemajú všetky informácie. Nevedeli, že Mensur Mujdža nebol zdravotne fit a Avdija Vršajevič naskočil do zápasu až na poslednú chvíľu."

Pečovského gól proti Bosne

Nadobudli predstavu, že to bude jednoduché

Bosnu a Hercegovinu čakajú po Slovákoch v októbri ešte dva kvalifikačné duely doma s Lichtenštajnskom a v Litve. Tréner Sušič sa domnieva, že jeho hráči Slovákov podcenili.

"Sledovali sme ich prípravný zápas s Rumunskom (1:1) a nadobudli sme chybnú predstavu, že to bude jednoduché. Možno sme ten zápas ani nemali sledovať," povedal pre agentúru Reuters tréner.

"Hráči sú z toho ešte stále deprimovaní a mojou úlohou teraz je znovu ich nakopnúť pred veľmi náročným duelom v Žiline, kde musíme predviesť výkon za hranicami svojich možností. Musíme vyhrať, ak chceme zostať v sedle. Mujdža už sa zotavil a bude hrať namiesto Vršajeviča, zatiaľ čo Miralem Pjanič má menšie zranenie."

Zvyšný program skupiny G

utorok 10. septembra:

  • 17.30 Litva - Lichtenštajnsko
  • 20.15 Slovensko - Bosna a Hercegovina
  • 20.45 Grécko - Lotyšsko

piatok 11. októbra:

  • Grécko - Slovensko
  • Bosna - Lichtenštajsko
  • Litva - Lotyšsko

utorok 15. októbra:

  • Litva - Bosna
  • Grécko - Lichtenštajsko
  • Lotyšsko - Slovensko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Tréner Bosny: Hráči sú z prehry so Slovákmi deprimovaní