Tréner Bardejova Kica uprednostnil mladých

Bardejovčania zarezávajú pod vedením nového trénera.
Bardejovčania zarezávajú pod vedením nového trénera. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|29. jún 2012 o 00:00

Po týždennej prestávke sa začala príprava futbalového mužstva Partizán Bardejov.

Druholigový nováčik zostal takmer pohromade, no na prvých tréningoch nechýbajú mladí hráči, ktorí v posledných sezónach dostávali menej príležitostí.

BARDEJOV. Novým trénerom Bardejova sa stal Rastislav Kica (44), ktorý sa doteraz venoval mládeži a práve tejto vekovej kategórii by chcel dať viac priestoru na futbalový rast. Jeho asistentmi budú Jozef Kukulský, Alexander Tyč a Juraj Čobej.

Z postupujúceho treťoligového kádra odišli traja hráči, ktorí boli v Partizáne na hosťovaní a tréner Kica sa spolieha na víťaznú kabínu.

„ U nás skončili Tomko, Baka a Záhradník. Nebojíme sa zaradiť mladých a určite budeme milo prekvapení. No bude tu veľký tlak na body, a tak na príležitosť si budú musieť počkať. V príprave sú z nášho prvoligového dorastu Pavúk, Berecký a Guľa. Z odchovancov sme zaradili Jančošeka, ten hral za Bardejovskú Novú Ves a Bilas obliekal stropkovský dres. Mohli by sa objaviť aj končiaci dorastenci z Prešova. Mojou snahou bude, aby mladí dostávali viac príležitosti. Týmto smerom sa chcem uberať a verím, že aj vedenie klubu.”

Mužstvo má ani nie mesiac na prípravu, veď prvé kolo 2. ligy je naplánované na 21. júla, čo aj pre Kicu je náročné.

„Po výnimočne krátkej prestávke som rád, že sme do prípravy nastúpili kompletne. Teraz sa venujeme kondičnej príprave. Snahou je, aby aj hráči, ktorí v jarnej časti pre zranenia nehrali, Slavomír Kica a Miroslav Lauko, boli po tejto stránke dobre pripravení. Chceme odohrať päť prípravných zápasov.”

Zišiel by sa strelec

Bardejovčania v minulej sezóne zaťažili konto súperových brankárov šesťdesiatimi gólmi, s čím neboli spokojní najmä preto, že hráči na úspešnú realizáciu útočných činností potrebovali neúmerné množstvo šancí.

Tréner Kica očakáva, že aj stredová formácia lepšie zvládne svoju úlohu.

„Dnešný futbal už nie je založený na klasickom tvorivom hráčovi, ale v strede to zvládajú viacerí. Každý z nich má svoje vlohy, ktoré musí preniesť do hry. Niektorí sa po zraneniach dávajú dokopy a nápomocný mužstvu pri dobrom prístupe by opäť mohol byť aj Juraj Kuhajdík. Na hrote útočníci potrebovali veľa príležitostí na gól. Typickým strelcom bol Cuprišin, ku ktorému pribudol talentovaný Guľa. Bol by som rád, keby sme získali ešte jedného klasického útočníka.”

A takto si Rastislav Kica predstavuje svoje premiérove účinkovanie v našej druhej najvyššej súťaži: „V priebehu troch, štyroch kôl sa mužstvo stabilizuje tak, aby sme boli úspešní. Naša hra to bude na sto percent defenzíva a len skúsenosti ukážu, na čo bude predvedená kvalita stačiť. Verím, že skúsenosti starších hráčov a talent mladých sa prenesú do očakávaného herného prejavu. ”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Bardejova Kica uprednostnil mladých