Tréner Bardejova Kica: Chyby treba odstraňovať

(Autor: Dominik Pračko)
Sportnet|30. júl 2012 o 00:00

Domáca premiéra v druhej najvyššej futbalovej súťaži sa nováčikovi z Bardejova nevydarila podľa predstáv.

BARDEJOV. Partizán len remizoval s Dolným Kubínom 1:1 pred slušnou narodeninovou návštevou, no jedným dychom treba dodať, že sa predstavil dobrým herným prejavom.

K tomu prispeli aj mladí hráči z domácej liahne Partizána, no tréner Rastislav Kica netajil, že chceli vyhrať: „Potešilo ma, že sme po hernej stránke mali navrch, len škoda šancí, ktoré sme nepremenili. Carlos mohol po prestávke zvýšiť na 2:0 a určite by sme pridali aj ďalšie góly. No súperovi sme dovolili kopať možno jediný roh, po ktorom sme inkasovali na 1:1. Také góly v súťaži nemôžeme dostávať, tieto chyby treba odstraňovať.“

Na adresu 19–ročných mladých hráčov kormidelník Bardejova dodáva.

„Michal Berecký si úlohu splnil ešte lepšie ako v Podbrezovej. Na hrote dostal príležitosť Marko Lukáč, kde sa mužstvo už dlhšiu dobu borí so zakončovaním. Myslím si, že vie zahrať aj lepšie ako dnes, no snažil sa. Chýbala mu finálna činnosť i gólové zakončenie. Bol by som rád, keby sme to odstránili už v piatok v Senci. Veď šance, do ktorých sa dostal Carlos, to sa musí premieňať. Ale to už je na kvalite hráčov, či si v takýchto kľúčových situáciach dokážu poradiť.”

Nezaslúžená remíza

Takmer každá druhá útočná činnosť ide cez Marka Semana, ktorého súper chce zbaviť lopty za každú cenu, o to viac mrzí remízový výsledok

„Je to nezaslúžená remíza. Stačilo, keby po prestávke sme dali druhý gól. V tejto pre nás vyššej súťaži bude rozhodovať premieňanie práve takýchto šancí. No myslím si, že diváci odchádzali spokojní, lebo sme boli lepším mužstvom. Hostia mali jedinú šancu pri štandardnej situácii a len škoda, že sme neustrážili hráča. Potom to už ubránili. Je dobre, že tréner dáva príležitosť mladým odchovancom. My starší im chceme pomôcť, ale musí byť u nich odozva, že si zo zápasov niečo zoberú do svojho herného prejavu.”

Kormidelník Dolného Kubína bol nadmieru spokojný so ziskom bodu najmä po domácej vysokej prehre so Šaľou.

„Prišli sme s túžbou rehabilitovať sa. Vedeli sme, že nováčik nastúpi s entuziazmom a nasadením, čo sa aj prejavilo. Škoda, že v 22. min. Dolinajec nevyužil dobrú príležitosť na vedúci gól. Gól domácich v závere polčasu ich naštartoval a mali stopercentnú príležitosť. Po vyrovnaní sme taktickým výkonom úspešne obstáli. Bolo to aj vďaka brankárovi Trabalíkoví, ktorý bol našou kľúčovou postavou. Vzhľadom na to, v akom sme momentálne stave, sme spokojní. ”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Bardejova Kica: Chyby treba odstraňovať