Trenčan Depetris suverénne vládne kanonierom slovenskej ligy

Pavol Spál|29. júl 2012 o 22:31

Argentínčan v službách Trenčína David Depetris dal v prvých troch kolách šesť zo siedmich gólov klubu.

BRATISLAVA. V prvom kole vytvoril historický rekord Corgoň ligy – v priebehu tridsaťjeden minút dal štyri góly.

V sobotu v treťom kole pridal David Depetris ďalšie dva, ktorými rozhodol o víťazstve Trenčína nad Prešovom 2:1.

Argentínčan v službách Trenčína nemá momentálne v slovenskej najvyššej súťaži medzi strelcami konkurenta. V troch zápasoch dal šesť zo siedmich gólov svojho klubu.

Skromný Argentínčan

„Nebolo to iba o mne. Pod všetkými gólmi je rukopis celého nášho mužstva. Úspešný môžem byť len vtedy, keď ťažím z ich tvrdej práce,“ vravel dvadsaťtriročný rodák z argentínskeho San Jorge.

Server transfermarkt odhaduje jeho cenu na tristotisíc eur. V sezóne 2010/11 mal výrazný podiel na postupe Trenčína do najvyššej súťaže, bol najlepším strelcom druhej ligy – v tridsiatich zápasoch dal 31 gólov.

„Vlani si všetci mysleli, že prídem do ligy a dám ich päťdesiat. Teraz sa zase bude čakať, že budem dávať dva-tri góly v každom kole. Ja nemám veľké oči. Verím, že v tomto ročníku strelím viac gólov, ale nedávam si nijaký cieľ,“ povedal Depetris – v minulej sezóne dal 7 gólov.

Túži hrať za Miláno

„Nie je to veľa, ale ani málo. Tlak bol na neho veľký, očakávalo sa od neho asi viac, ale verím, že v novej sezóne zaberie,“ vravel pred štartom ročníka kouč Trenčanov Adrián Guľa. A Depetris zabral.

Argentínčan strelil v období 2005 – 07 za argentínskeho prvoligistu Atlético de Rafaela desať gólov, v Trenčína je od roku 2008.

„Rokovania boli vtedy dlhé. Bolo to výhodné pre klub ekonomicky a pre mňa zasa zo športového hľadiska,“ spomína Depetris na prestup do Trenčína pre stránku Únie ligových klubov.

Vzorom trenčianskeho útočníka bol Gabriel Batistuta, jeho snom je zahrať si za argentínsky národný tím vedľa Lionela Messiho.

„Od malička som držal palce talianskemu AC Miláno, to by bolo krásne splnenie sna. Inak ma talianska liga až tak nebaví, to sa radšej pozriem na španielsky alebo anglický futbal. V Argentíne, keď sa raz vrátim, by som si rád zahral za Racing Club,“ uzavrel Depetris.

ico

Corgoň liga

Strelci o Pohár SME

6 - Depetris (Trenčín), 2 - Ďubek, Serečin (Ružomberok), Slančík, Fabián (B. Bystrica), Škutka (Košice), Picha (Žilina).

Program 4. kola

Sobota 4. 8. o 16.30: Myjava - Nitra, 17:30 Prešov - Ružomberok, Košice - Trenčín, Žilina - Senica. 19.30 B. Bystrica - Zl. Moravce

Nedeľa 5.8. 19.30 Trnava - Slovan (DigiTV).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trenčan Depetris suverénne vládne kanonierom slovenskej ligy