Trebišovčania zbíjali u víťaza tretej ligy

Tréner Slavoja Vladimír Rusnák. Jeho zverenci vyhrali tretíkrát za sebou.
Tréner Slavoja Vladimír Rusnák. Jeho zverenci vyhrali tretíkrát za sebou. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|11. jún 2013 o 00:00

V Dolnej Ždani zvíťazili zaslúžene 3:1 a už sú na piatom mieste. Premiérový gól zaznamenal dorastenec Bandoľa.



TREBIŠOV. Záver aktuálneho súťažného ročníka tretej ligy skupiny Východ zastihol futbalistov trebišovského Slavoja vo výbornej forme.

V nedeľu dosiahol tretie víťazstvo v rade a nie u hocijakého súpera, ale rovno na pôde už istého postupujúceho do druhej ligy FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa.

Na strednom Slovensku triumfovali po dvoch góloch Kotľára a jednom Bandoľu 3:1 (1:1).

„Aj u lídra sme nastúpili s ofenzívnou taktikou a futbal sa musel divákom páčiť. V 18. minúte nám síce domáci strelili gól, ale žiadne ďalšie šance si nevypracovali. Naopak, my sme nastrelili brvno a zahodili dve príležitosti na vyrovnanie, no dočkali sme sa až tesne pred prestávkou. V druhom polčase sme dvoma gólmi strhli vedenie na svoju stranu a zaslúžene sme vyhrali,“ povedal na úvod tréner Slavoja Vladimír Rusnák mladší.

Pochválil pekné prostredie aj výborne pripravené ihrisko na štadióne v Dolnej Ždani a nezabudol ani zablahoželať domácim k postupu.

Mladíci nesklamali

Trebišovský kormidelník po spečatení záchrany pred týmto zápasom avizoval, že v zostávajúcom priebehu súťaže dá príležitosť aj mladým dorastencom.

A svoje slová splnil, ani na ihrisku prvého mužstva sa nebál postaviť od začiatku Jakuba Bandoľu, Patrika Gracera či náhradného gólmana Ondreja Bednára.

Prvý menovaný sa mu za dôveru dokonca odvďačil vyrovnávajúcim gólom, ktorý bol preňho premiérovým u mužov.

„Všetci traja si svoje miesto v zostave zastali a nesklamali. Verím, že tento zápas pre nich bude motiváciou do ďalšej kariéry,“ tvrdil V. Rusnák.

Nedeľňajší súboj bol pod taktovkou ženskej rozhodcovskej trojice, čo nebýva veľmi zvykom. Čo hovorí na ich výkon kouč Slavoja?

„Aj keď na niektoré ich verdikty mám svoj názor, myslím si, že zápas zvládli bez problémov. Nedopustili sa žiadnej závažnej chyby.“

V sobotu záver sezóny

Vďaka posledným trom víťazným duelom poskočili Zemplínčania už na piatu priečku tabuľky.

„Máme silné mužstvo, čo sme potvrdili aj v nedeľu. Viac ako postavenie v tabuľke ma však teší to, že dávame veľa gólov. Divákom sa stále viac páči futbal, v ktorom padajú góly, som rád, že my taký produkujeme,“ skonštatoval V. Rusnák.

Jeho zverenci ukončia túto sezónu na domácom ihrisku proti rezervnému tímu corgoňligového MFK Košice.

Súboj je na programe nie v sobotu, ako v Trebišove bolo zvykom, ale až v nedeľu o 17. hodine.

„Chceme sa s divákmi rozlúčiť víťazne. Každý zápas je však iný, zvlášť stretnutia proti B-mužstvám sú nevyspytateľné, pretože nikdy nevieme, v akej zostave nastúpia,“ dodal tréner treťoligistu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trebišovčania zbíjali u víťaza tretej ligy