Trebišovčania nenadviazali na nováčikovskú sezónu

HK 2016 Trebišov má za sebou druhú sezónu v tretej najvyššej súťaži.
HK 2016 Trebišov má za sebou druhú sezónu v tretej najvyššej súťaži. (Autor: archív HK)
Róbert Andrejov|3. apr 2018 o 00:00

Sezóna nedopadla tak, ako si predstavovali.

TREBIŠOV. O päť priečok v porovnaní s vlaňajšou nováčikovskou sezónou si pohoršili hokejisti Trebišova. Druholigista z juhu Zemplína obsadil v uplynulom ročníku konečnú dvanástu pozíciu z dvadsiatich účastníkov.

Mužstvo skončilo už v bojoch o play-off, keď mu stopku vystavila Rimavská Sobota, a následne ťahalo za kratší koniec aj v súbojoch o jedenáste miesto s Dolným Kubínom.

Chýbal väčší zápal

Po záverečnom vystúpení na Orave zavládlo v trebišovskom tábore sklamanie, pretože sezóna nedopadla tak, ako si predstavovali.

„Nie sme s ňou spokojní. Ustúpili sme z pozície, ktorú sme si vydobyli v prvom roku fungovania. Život však ide ďalej a musíme sa poučiť z toho, čo nám nevyšlo. Pokúsime sa to napraviť v nasledujúcej sezóne,“ rozhovoril sa Matúš Petričko, hráč a prezident HK 2016 v jednej osobe.

V tabuľke skupiny Východ obsadili Trebišovčania po základnej časti až šiestu priečku so ziskom 25 bodov, kým vlani skončili tretí a nazbierali o deväť bodov viac.

Kde videl šéf klubu príčiny slabších výsledkov?

„Chýbal nám taký enormný zápal ako v prvej sezóne. V nej sme boli bojovnejší. Pridružili sa aj zranenia viacerých hráčov a v neposlednom rade sme nemali ani toľko šťastia. V play-off sme boli veľmi blízko k postupu cez Rimavskú Sobotu, kde sme mali veľmi dobre rozohraný zápas na jej ľade. Ak by sme ju vyradili, mohli sme teraz hodnotiť sezónu ináč.“

Švéd musel odísť

Keď už Petričko spomenul zranenia, tak celý ročník kvôli problémom s ramenom (a tiež aj študijno-pracovným povinnostiam) absentoval útočník Jozef Schnelly, ktorý vlani patril k najproduktívnejším hráčom tímu.

Niekoľko zápasov chýbal aj jeho brat Martin.

„Mali sme v pláne vytvoriť údernú bratskú dvojicu, obaja si spolu chceli zahrať, ale nevyšlo to. Čo sa týka ďalších zranení, skúsený brankár Ivan Fedor tiež nebol úplne fit, mal boľačky ešte z minulej sezóny,“ uviedol Petričko.

Zemplínčania vstúpili do súťaže aj s jedným legionárom, 22-ročným švédskym krídelníkom Antonom Rudgardom, ktorý sa však od decembra v ich zostave prestal objavovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trebišovčania nenadviazali na nováčikovskú sezónu